Анна-Мария Конова: "Работя за онези безценни моменти, в които виждам, че помагаме на хората"

Анна Мария Конова
Снимка: NOVA

Писането вдъхновява, а написаното остава!

Днес ви срещаме с Анна-Мария Конова - журналист, репортер и водещ. Жена, за която журналистиката има силата да помага, а писането е магия. Тя ще бъде специален гост на първото по рода си събитие за пишещи жени на Edna.bg - “Напиши ми Edna… история”. В ексклузивното събитие, което отразява любовта ни към думите, писането и силата, която носят пишещите жени, ще вземат участие също журналистите Галя Щърбева и Вероника Димитрова. Събитието ще се проведе на 30-ти май (вторник) от 18h. във Vivacom Art Hall (София, ул. Оборище 5)Запази своето място ТУК. Входът е свободен, а местата са ограничени!

Кой е най-големият ти професионален успех? А личен?

Не измервам успеха по скала, било то в лично или професионално качество. Не са и толкова далеч във времето първите ми стъпки в професията. Аз започнах от най-ниското стъпало като стажант и си давам сметка, че постиженията идват с много работа, отдаденост, желязна дисциплина и екип от добри професионалисти, които да те насочват и да повярват в способностите ти, дори когато ти се съмняваш.

С какво се гордееш най-много в живота си?

Това е въпросът, който може би в най-голяма степен ме затрудни. Ако попитате един лекар дали се гордее, че е спасил човешки живот – той ще отговори, че това е негов дълг и мисия. Или в най-честия случай, че това е работата му. Макар в нашите очи – те да са герои. В моя случай бих казала, че съм благодарна, че имам свободата да изразявам позицията си. Имам най-добрия пример за подражание – в лицето на родителите ми, които са ме научили да бъда отговорен и честен човек. И да работя за онези безценни моменти, в които ми се е случвало да вдигна телефона и да чуя „благодаря” от признателни хора, чиито проблем сме помогнали да се разреши.

Откъде черпиш смисъл и вдъхновение за работа всеки ден (предвид сложните теми, с които се сблъскваш понякога)?

Обичам работата си и виждам смисъл в нея. И това е основното гориво, което ме държи мотивирана.

Имаш ли лично мото, което опитваш да следваш?

Не бих казала, че следвам конкретно мото. Но често си казвам така : „Ако нямаш смелост да скочиш, няма да разбереш докъде се простират възможностите ти”.

Кой е най-ценният съвет, който си получавала?

Един от ценните съвети, които съм получила е „Само който не работи, той не греши.” Често си го припомням в моментите, в които съм твърде самокритична и сурова към себе си.

анна мария конова
Снимка: NOVA

Какво би казала на своето по-младо Аз, ако можеше да се върнеш 10 години назад във времето?

На по-младото ми аз бих казала, да бъде по-уверена. Но това е нещо, което продължавам да си го повтарям и до днес.

Какви хобита имаш?

Обичам да пътувам, да спортувам, да рисувам и готвя.

Как обичаш да прекарваш свободното си време?

Напоследък ми остава все по-малко свободно време. Затова го отделям на най-близките си. Не съм от хората, които си стоят вкъщи, предпочитам да пътувам с приятели. Използвам всеки свободен момент за разходка сред природата или да прочета хубава книга. Обичам и да спортувам. Готвенето също е нещо, което със сигурност ме разтоварва.

С една дума: писането за теб е…? 

Магията на буквите.

edna
Снимка: Edna.bg

Благодарим на Lilly DrogerieAudiMedi Valley и Vivacom Art Hall, с чиято подкрепа се случва вдъхновяващото събитие “Напиши ми Edna… история”.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти