10 стилни и красиви жени, които сложиха Кан в краката си (и няколко важни момента)

кан жени звезди мода
Снимка: Getty

Международният филмов фестивал в Кан всяка година потвърждава, че е синоним на престиж и блясък за седмото изкуство.

След повече от година пауза заради пандемията от новия коронавирус блясъкът на “Kроазет” се завърна за 74-ти път, а прожекция на филма "Анет" на Леош Карас и дефиле по червения килим белязаха официалното откриване.

Няколко зашеметяващо стилни дами се откроиха от останалите и ни накараха да притаим дъх. Вижте кои са те в нашата галерия:

Най-добре облечените звезди на кинофестивала в Кан 2021

Разбира се, специално внимание отделяме и на Спайк Лий и неговият цикламен костюм на Луис Витон, съчетан с очила в същия цвят.

А смелият му моден избор не е единствената причина да му обърнем повече внимание.

фестивал кан
Снимка: Getty

След като избра Аниес Варда за официалния плакат на изданието си през 2019 г., 74-ият кинофестивал в Кан почете по същия начин американския режисьор, който тази година е председател на журито.

За целта организаторите са решили да представят Лий като персонаж, който той изиграва в първия си пълнометражен филм "She's Gotta Have It" от 1986 г., научихме от Dariknews.bg.

На плаката Спайк Лий е изобразен като Марс Блекмън, един от тримата любовници на главната героиня Нола Дарлинг. Той е заобиколен от палмови дръвчета - препратка към Кан и прочутия му булевард "Кроазет".

Конкурсната програма за престижната „Златна палма" включва 24 филма. В паралелната секция „Особен поглед" е включен и българският филм „Жените наистина плачат" на Мина Милева и Весела Казакова, с участието на Мария Бакалова.

Кинофестивалът в Кан обикновено се провежда през май, но беше отложен заради пандемията и ще продължи до 17 юли.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти