Заветното "Да"

Заветното "Да"
Снимка: Thinkstock

Вие, желаещата/щият, вземате ли вашия/та избраник/ца, за да я/го почитате, обичате и трала-ла-ла, докато смъртта ви раздели. 

И нека приказката (с пожелание да бъде без елементи на ужасен хорър) да започне. Да спрем за момент, може би звучи цинично и допълващо картината на реализма?! Е, достатъчно с цинизма, просто голям брой представители на човешкия род много си падат по него!

Дa поговорим за заветното "Да". Сега ще отворим житейската книга на глава за бракосъчетаващите се, стоящи на лазурния крайбрежен кей, вторачени в далечния хоризонт и държейки в ръката си билета на компания "Да" ООД, осигуряваща тяхното съвместно пътешествие в окена на живота.

Част първа
Двамата влюбени с нетърпение подадоха билетите си за провeрка и се втурнаха нагоре към паулбата на страхотния круизер. Посрещнаха ги с фанфари, фойерверки и чаши с шампанско. Е, те знаеха, че такова ще бъде тяхното пътешествие от самото начало до самия край, каквото и да се случи. Нали с взаимно съгласие и желание закупиха акции на корпорация "Безрезервно доверие и взаимна саможертва". Круизерът вдигна котва и се отправи в посока на красивия приказен залез на хоризонта. Щастливци!

Част втора
Двойка бракосъчетаващи се номер 2. Подводницата изплува над водата. Нямаше грешка тези вречени във вечна любов държаха билета за това подводно приключение. Сега и завинаги! Ех, този перископ! Само чрез него понякога щяха да намигват на света, сътворен над окена. Опасностите на дълбините в тяхното пътешествие нямаха значение за никой друг освен за тях. Така че бъдете щастливи!

Част трета
Кой ли очакваше този тежко въоръжен боен кораб да се появи на кея?! Ами никой, освен закупилите билетите за него! Железни бяха тези двамата, не се предаваха. Знаейки колко врагове ги дебнеха в открито море, те поеха своя круиз с гръм и трясък. И така до края, там където се намираше наглото им щастие! Боже, ама сте ми смелчаги! Бон воаяж!

Част четвърта
Кануто ви очаква с две гребла встрани! Ха-ха, смях в залата! Леле, тези обречени гълъби на любовта ще пътуват с черупка! Без съмнение подигравката ще бъде превъзмогната, забравена дори. Те си го знаеха! Гребането към тяхната Бора Бора започна мигновено. Е, едва ли някой се съмняваше, че там ще се впишат перфектно с това кану в картината! Гребането едва ли щеше да е лесно още повече с билет за страхотно пътуване на "Да" ООД. Но това бе техният късмет, за да паснат перфектно на пъзела от Рая, щом стигнат до него.

Част пета
За всички тези, които трябва да кажат "Да" не забравяйте и за миг, че това върти света. Пътешествията са пред вас. Толкова различни и вълнуващи, че едва ли някой би могъл да си ги представи. За Бога, не спирайте да казвате "Да". Сигурен съм, че в 99% от случаите всички казват "Да".

Който вижда себе си в някоя от случките, описани по-горе, нека говори сега или замълчи завинаги.

Автор: Костадин Руйчев

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти