Защото вярвам в любовта

Защото вярвам в любовта
Снимка: Thinkstock

Здравейте,

Изпращам текст, посветен на моя скъпа приятелка, която срещна любовта на живота си. Защото вярвам в любовта.

Поздрави, Илина

* * *

Късен съботен следобед. Мирис на летен дъжд по мокрия асфалт. Столично кафене.

Две съученички – старо приятелство. Поръчваме капучино.

Тя ме поглежда с лешниковите си очи, усмихва се с най-трепетната си усмивка и казва: „Срещнах любовта на живота си!”.

Не се бяхме виждали от години. Пътищата ни се разделиха след гимназията. И вместо да я погледна с насмешка и да я попитам дали се шегува, замълчах и просто я прегърнах.

Вероятно тази история ви звучи като сладникав роман. Само че е истина. Познавам приятелката си. Когато нарича някого „любовта на живота ми”, не преувеличава. Тя е от онези момичета, които рядко се влюбват, и когато все пак го направят, то е наистина и завинаги.

Запознали се на шега. Тя била по пижама и имала рожден ден. Той пък се познавал със съквартирантката ѝ. Честитил ѝ и я поканил на среща. Когато тя отказала, той се влюбил в нейната непреклонност. Накрая тя все пак се съгласила. Двамата излезли на среща и сега ще прекарат живота си заедно. Вероятно по пижама в късните съботни следобеди.

Само колко обичам да разказвам любовни истории! Особено когато те са истински. Мисля си – щом моята приятелка откри любовта, навярно е въпрос на време и аз да я намеря. Аз вярвам в любовта.

Този текст е посветен на приятелката ми и на любовта на живота ѝ. Тя винаги ще ми бъде скъпа и нямам търпение да се запозная с него. 

Защото вярвам в любовта.

На Б.

Автор: Илина Василева

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти