Защо отношенията „по приятелски“ проработват?

Защо отношенията „по приятелски“ проработват?
Снимка: Thinkstock

Трябва да призная, че когато за първи път гледах героите на Мила Кунис и Джъстин Тимбърлейк във филма “Friends with Benefits” да се кълнат пред таблет в чисто сексуалните си и неемоционални отношения, се зачудих не е ли прекалено арогантно и дали изобщо е възможно да бъдеш с някого без да влагаш емоция.

И все пак днес има доста двойки, които градят отношения по този пример. Тук може би двойки не е правилната дума, но и не малка част от тях прерастват в такива. Причините за това са няколко:

Едната и може би основната е липсата на очаквания. Когато има очаквания, е твърде вероятно да има и разочарования. При липсата на такива ние ценим всеки жест, всеки споделен момент и всяка емоция, която изпитваме.

Елементът на изненада също е подгряващ за отношенията. Представете си след дълъг и мъчителен ден в офиса или университета, вашият „приятел“ да ви изненада с домашно приготвена храна или пък поне нещо вкусно, нека не издребняваме, мъжете рядко обичат да готвят, за сметка на това повечето знаят сайтовете с бърза доставка.

Друга причина е, че се чувствате свободни да бъдете себе си, без да се престаравате.

Това не е сериозно, няма нужда да го впечатлявате, та вие не си представяте той да е човекът, който ще ви заведе до олтара, не виждате в него бъдещия баща на децата си.

Всеки има свободно време за приятели, излизания, други интереси.

Може би този тип отношения са подходящи и за хора, които градят кариера и не намират сили и време да изградят и здрава връзка, но все пак не искат да заспиват сами.

Последна изброена причина, но в никакъв случай по важност е невероятния секс. Тук не става дума за обвързващ секс, нито пък този по задължение или най-лошото - по навик.

Говорим за умопомрачителния секс, при който сте свободни да бъдете себе си без да мислите как изглеждате в тази поза или дали не трябва да му погалите егото с някои друг стон, напълно освобождаващ и без задръжки, така както се казва „по приятелски“.

Всъщност, досега изброените причини разкриват само половината част от играта.

Естествено, пълно щастие няма, и тук има вероятност да хлътнете и да страдате. Има и приказки с щастлив край, но има и такива, в които просто единия обича и то много повече, от колкото трябва, своя „просто приятел“.

Затова всеки трябва да е наясно със себе си преди да почне да „играе“.

Автор: Людмила Захариева

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти