Закинтос - Цветето на Изтока

Закинтос - Цветето  на Изтока
Снимка: Thinkstock

Ако все още не сте стегнали куфарите си и сте в упорито търсене на идеалното място за почивка, съществува едно не толкова далечно и недостъпно място, на което всеки е способен да забрави монотонното си ежедневие, както и проблемите си.

Сигурно се питате кое ли е това толкова чудно и  прекрасно място?

Гърция. Остров Закинтос, или познат още като Занте, е едно от онези кътчета на Земята, които  те карат да захвърлиш всички негативни емоции и  да се озовеш в  свят, в който смехът и радостта са неотлъчно изписани на нашите лица.

Неслучайно древните венецианци са наричали остров Закинтос "Цвете на изтока", заради неговата дива и неповторима красота

Най-голямата си привлкателност островът крие на така наречения "Залив на корабокрушенците"’ на плажа Навагио, който е една от най-посещаваните туристически атракции и е достъпен само откъм море.

Историята на залива започва през 1982г. , когато на кораба "Панагиотис", който пренася контрабандни цигари от Турция, му се налага незабавно да акостира, поради влошени климатични условия.

Останките от този кораб са видими и до днес, но заедно с белите скали и сияйните тюркоазени води, това място се превръща в един малък Рай, на който всеки би искал да отиде, а и да се върне отново.

Така действа красотата на Закинтос - тя просто спира дъха ти и прави живота ти по-хубав.

Освен "Залива на корабокрушенците", можем да се насладим и на "Сините пещери’", които привличат хиляди посетители, заради кристалните си води и магическите си корали.

Това място е идеално за гмуркане и изследване на морския живот, който крие в себе си пъстри и изумителни създания, които едва ли някога сте виждали.

Освен за гмуркане "Сините Пещери" са и чудесно място за релакс на сетивата и приятна отмора след дългото и изтощително чакане на лятото.

Магията на  остров Закинтос не свършва дотук, а напротив – островът крие още много тайни, които чакат да бъдат разкрити.

Едно от любимите места, както на местни, така и на туристи, е местността "Бохали", която не само е едно от предградията на острова, но и мястото с най-хубавата гледка.

Ще бъде жалко, ако посетите острова, без да се насладите на най-изумителната му панорамна гледка, която обхваща целия град, както и пристанището му.

Несъмнено ще имате чувството, че сякаш притежавате острова и  със сигурност един поглед няма да ви бъде достатъчен, за да му се насладите.

Остров Закинтос предлага не само красиви и интересни преживявания, но също така и огромни възможности за най-интересните приключения като наемане на лодка до остров Маратониси, който се намира точно до местността Кери.

Маратониси, както и много други места в Закинтос, са дом на така наречените костенурки Карета-Карета, които са изчезващ вид и вие можете да бъдете едни от малкото, които да успеят да ги зърнат.

Също така друго приятно и незабравимо усещане е традиционната кухня на Закинтос. Целият остров предлага много ресторанти, които са един отличен начин по който да опознаете и обикнете специалитетите на Занте.

Като започнем със средиземноморската кухня и завършим с местния десерт "Фриганиа", определено ще се докоснете до вкуса и духа на острова.

Закинтос е място на приключенията, силните усещания, вкусните преживявания, опознаването на историята и културата на Занте, но най-вече: островът е олицетворение на щастливите летни мигове.

Едва ли същестува човек, който да е бил някога на острова и да не иска да се върне отново...

Автор: Татяна Георгиева 

Очакваме и вашите авторски текстове на edna@netinfocompany.bg!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти