За удоволствието от секса и изискванията

За удоволствието от секса и изискванията
Снимка: Thinkstock

Не е като да не е най-коментираната тема в света, нали?

Сексът се е превърнал в поредното комерсиално занимание, което не много хора успяват да усетят правилно прекалено често.

Може би думата не е "правилно", а по-скоро... истинско.

Но това, което правим в тези случаи, рядко е да изясним възникналия проблем.

Не, по-скоро го подминаваме с някоя от фразите: "Нещо не бяхме просто в настроение за това, може би не беше правилния момент да го направим."; "Ох, така и така ако не съм изпитала оргазъм досега, едва ли някога ще изпитам."; "Ммм, сексът с предишния също не беше нещо особено, голяма работа, може би имам прекалено завишени очаквания."

И точно тези малки неща, тези фрази, това примирение, че може би няма да правим прекрасния, интимен и страстен секс, за който сме свикнали да чуваме цял живот,  точно това се превръща в проблем, защото сериозно занижава очакванията ни.

Отнема вярата ни, че ще получим по-добро. И в повечето такива случаи не го  получаваме, но не защото сме били прави, ами защото сме се отказали да го търсим.

Не казвам да започнем да проверяваме всеки срещнат дали случайно няма да се окаже тигър в леглото. Казвам да изискваме. Не от партньора, ами да изискваме от себе си.

Сексът не е просто секс.

Сексът е обмен на енергия. Сексът е сливане. Сексът е нужда. Но същевременно тази нужда е нужда от правилен секс. Нужда от правилната енергия. От подходящото сливане.

Тогава се появява удоволствието.

Защото удоволствието от секса, за което така копнеем, удоволствието, за което подсъзнателно бихме дали всичко да се доближим (но не и съзнателно в много случаи), онова което ни кара да искаме, да правим, да усещаме, да живеем, това удоволствие е в пасването.

Защото когато си пасваме, допирът е различен. А допирът е това, от което получаваме усещането. Сензитивността е тази, която носи удоволствието.

А удоволствието не е нищо повече от всички останали фактори, комбинирани в едно - правилните пръсти, правилната коса, правилното тяло, правилното лице, изражение, устни.

Дали ще го изпитаме - зависи дали ще си позволим да го изпитаме. И това не става като насилваме нещата там, където химия, огън, привличане, няма. Става като първо намерим химията, огъня и привличането. И всичко останало.

Защото когато факторите са правилни, тогава те се сливат в едно - в удоволствието.

Автор: Ивона Енчева

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти