За първите пъти!

За първите пъти!
Снимка: netinfo

Всеки помни своя първи път… При мен се случи по тъмно, в компанията на две момчета. .. 

Усещах притеснението им, дъхът им ме изгаряше… И тримата бяхме плувнали в пот, а аз се проклинах, че съм обула тясна, дънкова пола, която ни да вдигнеш, ни да свалиш… и съм се покатерила на високи токчета.

Вярно, че изглеждах секси, ама я се опитай да буташ кола посред нощ на кокили 7 сантиметра...

Колата не беше нищо особено, но ще я помня цял живот: Москвич 408, бял, с кожени кафяви седалки, горни скорости и лееека вдлъбнатина отпред под десния фар – спомен от буйно прекарани младини. На колата, де. Защото собственикът, мой съученик, я получи за осемнадесетия си рожден ден, т.е. съвсем наскоро.

Прибирахме се от дискотека, леко подпийнали, бяхме се накефили на макс и изведнъж Москвичът спря. След първоначалното суетене от типа: Бе ти бензин сипа ли?

И разни други обвинения към нещастния собственик, стигнахме до извода, че ще се бута до най-близката лампа или бензиностанция, в зависимост от това кое събитие настъпи първо. Предвид слабия светлик, който виждах на около 200 м, си рекох: какво пък толкова и запретнах пола и ръкави и започнахме дружно да бутаме.

Като дойде демокрацията, реших за първи път да започна собствен бизнес.

Отидох при консултант да ме посъветва с какво точно да се занимавам. "От какво разбираш най- много?"– пита. "Амиии, мога да бутам!"

И създадох собствена фирма с предмет на дейност – организиране на обучения и тим билдинги. Продуктите, които предлагах, бяха реалистични и уникални за Българския пазар:

„Сплотяване на екипа“  - Бутане с препятствия на москвич, лада и форд комби.

„Управление на времето“  - Упражнението за беше ситуационно и включваше: много важна работна среща, закъсал форд и неработещ будилник. За напреднали курсисти добавях и дете, което трябваше да бъде заведено на детска градина.

„Как с минимални ресурси да създадем успешен продукт“ – Ролева игра. Раздавах им резервни части от автомобили и трябваше за определено време да сглобят автомобил с който да се състезават помежду си.

Уловката беше, че давах части за москвич, лада и форд, та се получаваха фордолади, ладомоси и други подобни комбинации, които едвам палеха. Голямо бутане падаше до финала! Ама после дойде кризата и фалирах за първи път!

И реших да си почивам и да си намеря за първи път нормално хоби. Избрах си магнитчета... От онези малките, дето се лепят на хладилника. Целият ми е пълен, почти няма място. А аз си ги гледам и си връщам във времето:

„Магнитче от Испания, Коста Брава: жега, пек, точно по обяд на 5 август. Аз бутам БМВ комби, натоварено с багаж за 4 човека и двуседмична почивка.

Дала съм кабелите със щипки на дъщеря ми и тя се влачи унило до нас и гледа жално, а дано някой схване, че бутане на автомобил + жално хлапе с щипки в ръка = акумулаторът на тези хора им е паднал, я да им подам ток!“

Еееех, каква хубава почивка беше!

„Магнитче-автомобил: 5.50 сутринта, лято, разведрява се се, прохладно и приятно. Аз бутам Фолксваген Голф 2, дизел, километър и двеста, щото не иска да запали, а синът отива на мач от регионалното детско първенство по футбол.“ Спечелиха мача, а синът спаси дузпа!

„Магнитче – камина с весел огън в нея: Хехе! Един младеж като караше дървата на мама и тати преди 4-5 години, така „затини“ камиончето си, докато обръщаше на поляната до нас, че ако не бях аз да бутам, щеше да чака кран да го изтегли.“ И досега младежът носи по шише ракия на този ден, да се почерпим!

„Магнитче от Рим“: подари ми го един италианец за ценните напътствия и съвети, които му давах, докато бутахме Фиата му.

Сега съм решила за първи път да напиша книга с напътствия и съвети за бутащи: Високите токчета и тесните дрехи не са подходящо облекло при бутане на автомобил!

Носете удобни обувки, най-добре с мека подметка, която да се „залепва“ за асфалта за да имате по-добро сцепление.

При бутане на затревена площ или кално място, горният съвет не важи.

Когато бутате тъмна кола в горещ летен ден, сложете кърпа или парцал под ръцете си, иначе пари и боли.

Винаги избирайте мястото си за бутане по-далеч от ауспуха. Представете си, че колата запали внезапно… Айде, сега си представяте и облака изгорели газове, който ще се бълне оттам!

Ако ви поканят любезно да тикате, вие не искате, но няма как да откажете, имайте предвид, че наличието на тежко дишане и опънати вратни жили са една от основните характеристики на бутащия.

Имитирайте ги добре (препоръчвам репетиции вкъщи пред огледало) и може да заблудите доста хора, че всъщност много се стараете.

И последно, но не и по значение: наслаждавайте се!

Нищо не сплотява хората така, както едно успешно измъкнато от беда превозно средство!

И така…

Поради гореизложеното и следвайки максимата, че ако превърнеш хобито си в работа, няма да имаш нито един работен ден до края на живота си, реших за първи път да пусна обява: Бутам коли всякакви!

Автор: Михаела Димовска

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти