За любовта и природата

За любовта и природата
Снимка: Thinkstock

Замисляли ли сте се, когато легнете сред омайните билки на Витоша, под галещото юлско слънце, и чувате жуженето на пчелите, какво означава това? Това означава, че цветята правят секс.

Сигурно ви се е случвало да попаднете в прегръдките на цъфнало ябълково дръвче и пак да чуете в тишината тяхното жужене. Тогава дърветата правят секс. Магнетично, нали? И какво се получава с помощта на пчелите? Още по-красиви цветя  и чудни, златночервени ябълки. Това е вселенската любов.

Защо в природата любовта се случва толкова естествено и истинско?

При нас, хората, всичко (дори в началото да е естествено) е грубо и става с усилие. Разваляме всичко, до което се докоснем. Започваме връзка и светът се променя. Обичаме всички и копнеем, дори вярваме, че всички ни обичат. След това всеки знае какво се получава. Единият или другият затъват повече във връзката. Жената иска да се обвърже завинаги. Да има деца и дом.

Мъжът се дърпа, защото осъзнава, че обича повече свободата и независимостта си. Изчитат се безброй книги от сорта “Как да го вържем за себе си?”, “Защо не иска да остане с мен?”, “Как да свалим жената само за един секс?” и т.н. Правим скандали и се обиждаме. Винаги има една недоизказаност, некомуникативност между мъжа и жената.

А в природата всичко е толкова просто и има своята закономерност.

Мъжките пауни танцуват своя танц, за да впечатлят женските, елените имат своята борба, за да покажат кой е по-силният, търтеите оплождат пчелата майка. Кога ще се научим да се радваме на нещата такива, каквито са тук и в момента. На пътя.

Пропускаме мигове и мигове живот, вместо просто да се обичаме.

Автор: Милен Волосгрей

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти