За еуфорията и всички осъзнали се

За еуфорията и всички осъзнали се
Снимка: Thinkstock

Когато два дни преди Коледната вечер започнах да пиша статията си "За еуфорията и всички заблудени", определено знаех, че тя ще предизвика интерес.

Казвах си: "Колко коментара получих от различни хора, от хора, с които нямам никаква връзка и които дори не познавам."

Именно по тази причина, реших да напиша и продължението на историята си.  

Казвах си: "Колко се радвам, че сте разбрали посланието и че сте наясно, че в живота на всеки, подчертавам на всеки от нас, винаги има Edna такава невероятна личност. Както пише Edna от читателките в коментара си: "Не в името на еуфорията, а е в името на Човека, на точно този човек, Твоят човек." Правилно попадение в унисон с целта на текста.  

Но по-късно казваш: "Заради един точно конкретен човек. Онзи човек, заради който си повярвала, че си струва да дадеш живота си, ако се наложи. Заради който си потъпкала и времето, и моралните си принципи, и всичко. И изведнъж виждаш,че той не просто не би направил същото, а ще е първият, който ще хвърли камък по теб, за да се спаси.

Боли, когато си спомниш думи, в които ясно се е виждало, че не значиш нищо за този човек, а ти си ги пренебрегвала заради вярата си. Иначе, за ендорфина добре си научила урока, "Силве". Когато си обичала, те заплюят - умираш. Той те гледа и те лъже. Както лъже всички. Би ли лъгала онзи, когото обичаш? Шансът, "Силве", се дава веднъж, и струва кръвта на едно сърце. Не, нямаше да има никаква "тайна"... Тайно живеят плъховете.

По този начин исках да включа и коментарите на всички, писали по статията и да се опитам да дам едни по-нов, и надявам се, по-добър прочит на нещата.

Несъмнено, Еуфорията е състояние на ума, при което човек се чувства силно щастлив и "прелива" със силни емоции. Еуфорията може да се постигне по много начини, като например съобщаване на добра новина, получаване на подарък, изпитване на силни емоции - като любов, радост и постигането на желани житейски висоти. Именно това силно чувство е еуфорията.

По мое мнение, ако един човек те кара да изпитваш това чувство постоянно, след което ти си много креативен, такъв човек ти дава самочувствието да направиш всичко, което някога си искал. Тогава ти можеш да си полезен на много хора, можеш да си полезен и на самия себе. В никакъв случай не оставяй този човек. Не, той няма да е този, когото си обичала, а те е заплюл, той е този , който те е обичал и е извадил от теб най-доброто, на което си способна.

Сама казваш, че шанс се дава веднъж и струва кръвта на едно сърце. Ами, ако не струва? Ако и двете сърца са решили да забият в един ритъм, по един и същи начин и в името на любовта? Тогава сигурна съм – тайният живот на плъховете ще си остане само за тях.

Смелите са гордо хванати за ръка пред обществото.

Автор: Силвия Стаменова

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти