Влудяващият порив на една жена

Влудяващият порив на една жена
Снимка: Thinkstock

Седят. Мълчат. Очертава се поредната делнична, снежна вечер. Нямат какво да си кажат, защото нищо не ги свързва. Освен едно - някакво си брачно свидетелство, с избеляло от времето мастило.

Докато приготвя вечерята чува дежурното, лишено от емоция ''Как си скъпа? ''Как мина денят ти?'' но не му обръща внимание. Защото ненавижда обръщението ''Скъпа''. Струва й се фалшиво. Денят е бил дълъг и тя изключва от заобикалящата я реалност. Копнее, изтъкана е от копнежи между впрочем, но в случая копнее за гореща вана, с много пяна и аромат на черни орхидеи. Те възбуждат сетивата й до краен предел, изопват ги и и изпълват със светлина и свежест.

Обляга се на меката мебел и за кратко затваря очи, дава си време за отдих, една мъничка глътка спокойствие. И му се наслаждава, защото си е лично нейно. И отново мислите й отлитат нанякъде-към черните орхидеи може би. Или в един друг паралелен свят - далеч от този. А душата й е разкъсана на хиляди парченца, които летят навсякъде. Прилича на сребриста снежинка - красива, лека, изящна. А нощта навън искри в бяла мараня. Налягат я и мисли за любов - силна, сладка и много истинска. Осезаема и дълбоко пожелаванa.

Внезапно я обзема порив. Влудяващ порив. Да си тръгне. Да остави всичко. Да остави него. Без съжаления и обяснения. Просто да следва пътя си и повика на душата си. Скача от дивана трескаво и под учудения поглед на мъжа нахвърля някакви дрехи в една чанта. Не казва нищо. И той не казва нищо. Мълчат. Казали са си всичко. Изчерпали са се от съдържание. Той стои като вцепенен, но няма силите да помръдне нито да я спре.

Тя се чувства свободна и просто си тръгва.

Натиска газта по заснежените булеварди и слуша Клептън. Високо! Тази вечер първата, в която не се преструва от много време насам. И е себе си! Отива там, където е пожелавана, поискана и обичана. Там, където е Щастието!

Автор: Пепи Гърбучева  

Още от нашите читатели:

По пътищата неведоми

Договор за настъпило мълчание

Беше спрял да прави любов с нея

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти