Училище за възрастни: Среден пръст - що е то?

Училище за възрастни: Среден пръст - що е то?
Снимка: Thinkstock

Скъпи майки, бащи, баби, дядовци, други роднини, знайни и незнайни представители в обществения живот, съотечественици!

Страстите на любовните двойки и тройки винаги са обект на завиден интерес, но от  един прекрасен ден нататък, се налага да възпитаваме  последиците.

Затова ви моля да се отнесете с подобаваща сериозност към следващата възмущаващо пренебрегвана  тема!

"Средният пръст" е многоуважавана, дълбоко осъзната, или не чак толкова, наложена с годините, магическа позиция на пръстите на едната или двете ръце.

...Ш-ш-шт! Тишина там отзад!...

Символ на мъжкото начало и мощ, този знак внася хармония и усещане за значимост, най- често сред представителите от мъжки пол.

До достигане на съвършенство в отработването на отделните детайли са нужни години къртовски труд. Първите плахи стъпки в усвояване на магическата конфигурация датират от ранна детска възраст- 2-4 години.

За целта първоначално е нужно малкото момче да бъде придвижено с кола от т.А до т.Б в пиковите часове на деня - 7,30-9,30 и 17,30- 19, 30 ч.

Следващият етап е свързан с първата тренировка на жеста.

Необходимо е в близост до детето да се намират хора, които да оценят по достойнство усилията.

Много често това са радващи се на малкото сладурче близки родственици, а най- добрата сцена за изява са семейните тържества.

Особено подходящ е моментът, в който малчуганът се нуждае отчаяно от внимание. Изправя се смело, изпъчва гърди, вдига ръка с изпънати всички пръсти и внимателно ги подгъва един по един, докато не попаднат в положение, в което преобладава средният.

Мъжките представители на рода са доволни и видимо изразяват емоцията си. Бабите (в това число и тъщите) се правят, че не виждат, а възмутената майка бива успокоявана с думите: "Ето, той  вече е мъж!"

Получило първоначална подкрепа от криворазбраните представи на родовата памет за мъжественост, момчето придобива все по- голяма увереност в бързото отработване на мъжкарския жест.

Нуждата от изява и признание провокира постепенно участия в събития от уличен, градски и републикански характер.

И така, докато младежът стане голям, смел и силен мъж.

Който много умело и с финес демонстрира наученото през годините...

Често пъти жестът "Среден пръст" е съпроводен с магически възклицания и заклинания относно осъществяването на лични намерения от интимен характер. Tова се съчетава с артистична извивка на тялото, своеобразни движения на лицевите мускули, леко присвиване на очите, придружено с поява на специфичен блясък...

В крайната фаза на създалата се ситуация се изясняват някои по-пикантни подробности във връзка с гореспоменатата жестомимична демонстрация.

За все по-засилващото се приложение на мистериозния символ и сред дамската общност, със същите придружаващи ефекти,  няма литературно и философско обяснение. Освен, че живеем в модерни времена...

Удивително впечатление прави фактът, че този жест е международно признато умение, независимо от номера на обувките и предпочитания сериал на ползвателя.

Една крехка надежда, че нещо ни обединява в този разнополюсен свят.

...Дали не се вглеждам прекалено много в междуличностното общуване?

Ами-и-и, не! Аз така си гледам, по принцип...

На фона на всички други, позитивното мислене отхвърля "среден пръст" като проблем.

Разглежданата своеобразна проява на идеята за корена на живота съвсем недвусмислено напомня в трудни ситуации на какво точно дължим своето начало, както и че е време за преоценка на приоритетите.

След дълбок размисъл относно изначалния повод за това човешко хрумване,...да, понякога това ми се отдава..., достигам до още по- важно прозрение.

Откакто свят светува, по- големите избират на какво да научат по- малките.

И,  като обект на бъдещи непристойни тълкувания, един от първите уроци за кандидат- човеци е: Кой е най- големия пръст на ръката?

Разбира се, че е средният...Отличен отговор! Дай бележника!

Компютърните технологии дават нова идеална възможност за еволюция на наложения в отношенията между хората стратегически поздрав: Среден пръст - онлайн.

Естествено, и това понятие крачи редом с въпроса: Що е то?

Същото е, с единствената разлика, че с оглед избягване на евентуални усложнения в онлайн-взаимоотношенията, може веднага да намерим и активираме опция "Изтрий".

....Дзън-н-н!... Минутката ми за днес изтече.

Автор: Иглика Нинова

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти