Тайната - изборът да бъдеш щастлив и позитивната философия

Тайната - изборът да бъдеш щастлив и позитивната философия
Снимка: Thinkstock

Здравей приятел,

Пиша ти по повод темата ''Днес избрах да бъда щастлива, а ти''.

Аз също съм запозната с доста автори от тази вълна, освен това направих още една важна стъпка и опознах личния им живот. Защото за щастие може да ти говори само този който го е постигнал.

Възможно ли е някой, който е нещастен, да те учи на щастие или някой, който е беден да те учи как се правят пари? Как мислиш?

Така че тези теории, книги и филми са самата истина. За авторите им, за милионите им последователи и за мен самата. Да, всеки си има своята истина.

Освен всички над седем милиарда различни човешки истини на тази земя има две, които са общи за всички ни. Безусловно.

Първата е, че всеки дълбоко в себе си вярва, че може да има, да бъде и да прави повече от това, което има, е, или прави в момента. А втората - че постигането на неговите мечти и желания ще го накара да се почувства по-щастлив, по-сигурен, по-здрав, по-радостен.

Наистина щастието е въпрос на избор. Това е процес, който не спира през целия ти живот.

Първо избираш да се радваш на света около теб, после избираш да се радваш на хората около теб, после избираш да се радваш на самия себе си. Тоест, ти си благодарен за всичко, което имаш и знаеш, че имаш право на това. Въпросът е какво става после.

Следващата стъпка, която правиш, е да избереш да се радваш на възможностите, които имаш, за да разшириш радоста и изобилието в живота си. Нещата не се променят, докато не погледнеш на тях по нов начин. И ако не спираш да гледаш на тях по нов начин, ще усетиш промяната в живота си. Защото реалността не е нищо повече от резултат на собствените ти мисли.

Доказателството е пред очите ти и в душата ти. Колко пари мислиш, че заслужаваш? Мислиш ли, че заслужаваш по-хубава работа? Мислиш ли, че заслужаваш да си обичан и уважаван? Мислиш ли, че знаеш какво правиш и кога да го направиш? Мислиш ли, че имаш нещо уникално, което само ти можеш да дадеш на света? Мислиш ли, че можеш да помогнеш на хиляди хора с това, което знаеш?

А сега виж какво имаш и не се чуди, че други имат повече. Единствената разлика между теб и тях е, че те вярват безусловно, че заслужават повече, отколкото ти вярваш за себе си. А да, те са благодарни, всеки ден благославят това изобилие по свой си начин. Иначе биха загубили всичко. Сближи се с такива хора, наблюдавай ги, чети за тях. Ще разбереш, че е истина.

Освен това само успелите хора могат да те научат на успех. Това също е истина.

Огледай хората около теб и ще разбереш кой в какво вярва много лесно. Този, който говори само за болести, е болен, този който говори за пари, е богат, този който говори за несправедливост, жестокост и липси е... ти кажи къде. Може би до теб.

Животът на всеки е огледално отражение на неговите вярвания - тези, които имаш за себе си и света от самото раждане и тези, които света около теб ти предлага за теб самия и света. Ние сме социални същества и повечето вярвания се създават постепенно и неусетно от света около нас. Някои от тях съвпадат със знанието, което носим в себе си. Други не съвпадат. Изборът в какво да вярваме остава винаги наш.

Как да разбереш кое е истина за теб? Много е просто. Ако мислиш за нещо и се чувстваш добре, усещаш как цялото ти същество се усмихва и казва едно голямо ДА, значи в тази истина си ТИ.

И най-хубавото от всичко е, че няма значение какво си избирал и правил досега. Започни да избираш по този нов начин тук и сега и всичко ще се промени. Миналото има някаква сила само, ако мислиш за него. Твоите мисли му дават енергия, а оттам и власт над живота ти. Благодари на опита си, избери това, което ти дава сила и продължи напред.

Когато започнеш този вълшебен процес, просто трябва да правиш следващата и следващата крачка. Тогава в живота ти се случват странни неща. Възможно е хора, на които си държал, неща на които си дръжал, да започнат да изчезват от живота ти. Това е, защото ти си на нова вълна, излъчваш нова енергия, която привлича нови, по-добри неща за теб.

Процесът е неизбежен и малко плаши. Съзнанието ти, програмирано от всевъзможни чужди истини, които не съвпадат с твоята истина и са ти повтаряни години наред, ден след ден и минута след минута те дърпа назад в твоята ограничена зона на комфорт.

Затова много хора спират до тук. Решават, че няма пълно щастие. Това е все едно да си поръчаш торта за рождения ден и в един момент да решиш да вземеш само долния блат, защото повече не ти се чака или си се изплашил, че е прекалено голяма, за да можеш да я занесеш до дома, или прекалено вкусна, ще ти се услади и после ще тъгуваш като свърши...

Изборът е твой винаги, винаги ще имаш избор, животът е предназначен да бъде забавен! 

Това са истините, които си забравил. Само погледни децата си и се запитай кой кого учи и на какво. Ти тях или те са при теб, за да ти помогнат да си спомниш нещо забравено. Детето ти играе ли с някой или с нещо, което не иска, яде ли нещо, което не иска, и прави ли нещо, което не иска. И кой го учи да започне да се примирява. А после си спомни своето детство. Кога се примири, че това е единствения начин, по който се расте и се живее.

Това знание не се отнася само за това да видиш красотата на птичките, природата и поезията и да решиш, че заслужаваш тази красота. Отнася се за парите, охолния живот, радоста във всяко измерение на живота и знанието, че всеки от нас ги заслужава и има право на тях по рождение. Наблюдавайте децата си и сами ще осъзнаете. Слушайте вътрешния си глас и ще си спомните.

Желая на всички ви правилен избор,

Автор: Светлана Илиева

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти