Свекървещицата отговаря...

Свекървещицата отговаря...
Снимка: Thinkstock

Получихме този текст като отговор на публикацията "Скъпа свекървещице", който публикувахме миналата седмица. Разбира се, даваме думата и на свекървата (бел.ред)

Привет, снахо!

Получих писмото ти "Скъпа свекървещице" и, за да не се обидиш отново, веднага ти отговарям. От самото обръщение към мен личи твоят добър стил на обноски, така че няма да коментирам всичките ти реплики, а само някои.

Не злобея, че не работиш - злобея, че не мислиш! Защото, ако можеше да мислиш, не би трябвало да се държиш като удавник за сламка за сина на Edna свекървещица. Та защо ти е на тебе (цитирам те) ненаучения ми егоистичен син?!

Добре е, както съкровено ми споделяш, че майка ти те издържа финансово, ама аз как да те издържам интелектуално, като изтъкваш като най-голямо свое достойнство, че не се шматкаш по кафенета и дискотеки?!

И защо, след като признаваш, че си хабиш нервите да вървиш след (та ти във всичко си СЛЕД  него!) непорасналото ми дете, не вземеш да си ги спестиш тези твои нерви, като си тръгнеш???

Сърдиш се, като казваш "втори рожден ден ми пропускаш". Честно казано, бих предпочела майка ти изобщо да беше пропуснала да те роди. Ама от сърце ти пожелавам: Нека да си жива и здрава, но нечий друг син да ти се радва!

Според тебе синът ми нямал изграден правилен режим на ядене (казва се "хранене", бе рожбо!), но ти си ядеш редовно, и то готвено.

Да ти е сладко!

Важното за теб нали е, че ти си ядеш, и то готвено. (Пропуснала си я тази задължителна запетайка пред и-то, ама тъй като явно и доста други пропуски имаш, хайде да не издребняваме!)

Това, че  много съм ти паднала в очите, би трябвало да ме радва, защото никога няма да падна до нивото и критериите ти.

Завършваш писъмцето си с: "Аз не съм ти конкуренция."

Че понапъни се, де! Може пък и отчасти да можеш, макар че не ми се вярва!

Ама дано!

Автор: Edna свекървещица

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти