"Щерска пакост"

"Щерска пакост"
Снимка: Thinkstock

Много ми се иска да пиша. Обичам да пиша - стихове, разкази, дори закачки, но тайно си мечтая да имам време и шанс да напиша истинска книга за това, което ме вълнува и разтреперва.

Последното нещо, което ме изстреля в небесата и ме тръшна с все сила на земята, е "щерска пакост". А защо наричам сватбата на дъщеря си така, ще разберете след малко.

Дъщеря съм на разведени родители и от малка се лутам между два свята - този на моралния, нормалния и този на предразсъдъците и греховете. До ден днешен... Но стига!

Не е ли по-важно как аз измервам морала и искам ли аз да имам предразсъдъци!

Детето ми е на 18 години и има своите трепети и вълнение. Залюби се, но ние сакън, как така, тя е малка, трябва да учи в днешно време - неграмотен е равно на прокажен.

Какво, като имам две висши образования и се трудя от сутрин до вечер за мизерни пари, пак в магазина търся най-евтиното, в интернет почивката е от промоциите, на ресторанти не ходя - пестя, но по –важното е, че имам дипломи - големи и много.

Та, да се върна на дъщеря си – излезе на дискотека една вечер и не се прибра. Както казва съпругът ми "заключи вратата и ожени децата".

Така си и беше. Изкарах една безсънна нощ, която не мога да опиша с думи, която е несравнима с другите ми безсънни нощи.

Бурята, която бушуваше в главата и в гърдите ми изостряше мислите и в мен оживяваха картини на насилие и злоба, на моменти ме понасяше спокойно, нежно и виновно, и сюжетите от мрачни се оцветяваха в лилаво - меланхолично до романтично.

Три дни след тази нощ в стомаха ми се отвори онази рана от детството след развода на нашите и върна всички лоши и неприятни спомени в съзнанието ми - онемях.

Бях забравила за тази болка в корема, след като родих първото си дете - дъщеря ми. Тя ме излекува през онзи априлски ден и след 18 години отново ме разболя.

Дни на агония и вътрешна борба, на страх, на гняв и радост. Три дни не чувах нищо, чаках само да чуя звън на телефон и да разбера - добре ли е. Едва дочаках момента и се сринах, заридах и потънах отново в себе си. Размишлявах наум, на глас..... и реших. Ще има сватба.

Посрещнах детето си и нейното момче. Вдигнах глава, но болката в корема ми остана - много ми липсва.

"Щерска пакост" е най-якото бънджи в живота на човек - незабравимо и неповторимо.

Автор: Анджела Будаламенте

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти