Няколко стъпки за прекрасно лице

Няколко стъпки за прекрасно лице
Снимка: netinfo

Лилия Огнянова

Не е лесно сутрин да направиш лицето ти да изглежда сияещо, особено когато по него още личат следи от недоспиване и преумора. Ето няколко начина как да изградите безупречен вид на кожата на лицето си, без да прекалявате с макияжа.

Разбира се, водеща роля заема фон дьо тенът. Той трябва да е с точния цвят на вашата кожа (да, точно така, забравете за няколко тона по-тъмните или светли мазила), да понася добре на кожата ви, което ще значи да не я изсушава или омазнява прекалено, да не се напуква и да не се разтича.

Но преди да се захванете с фон дьо тена, е важно да положите основа за грим. Професионалните гримьори съветват винаги да се слага такава на лицето, за да се запълнят малките бръчици и неравности на кожата, и макияжът да остане свеж за по-дълъг период от време. Ако времето ви притиска и сте закъснели, може спокойно да останете само с основата за грим и малко спирала по миглите.

Ако обаче имате време за него, трябва да знаете, че е най-добре да го нанесете с тампонче, а не да втривате с пръсти. Друг важен фактор е сезонът - през лятото и през зимата се ползват различни по състав фон дьо тени.

Вече стана ясно по-горе, че не бива да се опитвате да постигнете бронзов загар единствено чрез по-тъмна консистенция върху лицето. Така само ще получите ефекта на маската.

Ако не искате гримът ви да изглежда прекалено тежък, нанесете малко фон дьо тен или коректор само на проблемните места като черните кръгове под очите, някоя капилярна звезда или пъпчица.

Същото важи и за пудрата - слага се само в случай на необходимост или при вечерни излизания. Фон дьо тен, пудра и руж е прекалено тежка комбинация за ежедневен грим, освен ако не изпитвате нужда да скриете цялото си лице или не използвате много леки и слабо покривни текстури.

Течните пудри са идеална 2 в 1 комбинация и може да експериментирате с тях.

След като вече сте приключили с изравняването на тена на лицето, може да нанесете по една четка на двете скули с руж или перли. Много е важно и тук да не прекалявате с количеството. По-силен контраст е подходящ за вечерни излизания на бар, дискотека и тн.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти