С посвещение

С посвещение
Снимка: Thinkstock

Пращам Ви един много специален за мен текст, посветен на изключителен човек. С него искам да покажа на Вашите читатели, че доброто присъства в нашето ежедневие, а положителният пример ни учи да живеем със смисъл и вдъхновение и ни прави по-всеотдайни един към друг. Нека тази история от реалността послужи за надежда и вяра на онези, които са изгубили своя житейски ориентир, защото винаги има някой, който да ти вдъхне сили и да нарисува един красив свят за теб! Истина е!

С пожелание за успешна седмица,

Вероника Дашова

Да си поговорим за комбинациите. От доста време насам съм привърженик на тезата, че нищо в живота не се дава в чист вид. Замислете се: все по-трудно става да разграничим черното от бялото (условно казано), просто защото единият избор прилича на клише, предразсъдък и явен стереотип, а пък другата опция би означавала прекалена толерантност и неудобен компромис. А истината е, че понякога – нелогично, но факт – онова, което на пръв поглед печели доверие и симпатия, се оказва хлъзгав пясък с наченки на тънка хитрост и изкусна измама.

И обратно – в редица случаи дори нещастието те отваря за хубавото в живота, за миговете, които пропускаме, а не бива.

За да не оставаме единствено в графата "добро – лошо", да разчупим леко картината с живите носители на синтеза, на хармоничното сливане на две разнолики помежду си същности.

Смея да твърдя, че всяка дейност и занимание почиват върху концепцията за вдъхновението.

Мисля, че когато правиш нещо, вдъхновено от друго човешко същество подобно на теб (или пък коренно различно, защо не), успехът отстои на много по-близко разстояние, отколкото ако адресат въобще липсва.

А да се чувстваш всекидневно вдъхновен – това вече си е магия и райска благодат.

И щом това своеобразно вдъхновение-стимул е ходещо, дишащо и от плът и кръв, получаваш пълното право да впишеш името си в Регистъра на щастливците.

Тук искам да ви разкажа за най-положителния пример от моето обкръжение приятели и познати, защото знам, че доброто у хората не е химера, нито невъзможен блян. И така, моето Вдъхновение циркулира в приятелския кръг, открило е множество допирни точки с всеки един от общата компания, но дори и не подозира всъщност колко специално и неповторимо е.

Аз си имам слабост: свързвам думички, идеи, асоциации с хора, които познавам и преценявам като носители на определен заряд. Та това Вдъхновение, за което ви разказвам тук, върви ръка за ръка с думичката "комбинация". То е перфектна (не преувеличавам, даже по-добре стои "съвършена") комбинация между енергия и покой, действие и мисъл, борбеност и нежна ранимост, независимост и съзнание за принадлежност. И всичко това е в пълен синхрон.

Цветенцето (така се казва моето Вдъхновение) ме зарежда всеки ден с усмивката си, радва се с чуждите вълнения и трепети, но знае, че мълчанието също е ценно и наситено с усещания, и умее да говори с неговата тишина. Цветенцето е спонтанна и искрена, а мненията, които дава, са и емоционални, и аналитични. Излъчва достойнство, оптимизъм, позитивно отношение към всеки и всичко в съчетание с реалистична гледна точка за света и времето, в което живеем.

Създава около себе си уникална атмосфера на приятелство, искреност, топлина, опора. В очите на Цветенцето гори ентусиазъм, разпалван и поддържан от великите идеи на науката и технологиите, от абстрактните понятия, на които обаче винаги успява да намери приложение в реалността. Майсторски съумява да придаде смисъл на мига, като едновременно с това не пренебрегва и хоризонта на бъдещите перспективи и очаквания.

Отговорното ѝ отношение към ангажименти и рутинни занимания е умело съчетано със сбъднат копнеж за социална комуникация и общуване, в което и двете страни остават удовлетворени от разменената информация. В този ред на мисли, бих искала да помоля моето Вдъхновение да избере колкото се може по-социална професия – така инициативата за действие и енергията с положителен знак ще достигнат до широк кръг от хора. За да се почувстват и те вдъхновени, така както съм аз.

Читатели, вярвайте в доброто, грижете се за надеждата и нейното оцеляване в този свят и междувременно търсете неуморно вашето лично Вдъхновение, за да откриете още един житейски стимул да бъдете тук и сега!

Мило Цветенце, аз ти се възхищавам безкрайно много, уча се от теб да бъда специална по човешки, мъдра и търпелива, но не лишена от спонтанност, да приемам живота такъв, какъвто е, да отварям широко очи за красивото и силно да вярвам. Върви с високо вдигната глава и се гордей с всеки успех, защото ти заслужаваш най-доброто!

Автор: Вероника Дашова

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти