С минижуп за пенсията?! А защо не?

С минижуп за пенсията?! А защо не?
Снимка: netinfo

Днес в нета попаднах на текст от една дама, която в навечерието на трeтото си десетилетие призоваваше жените над 30 да спрат да се правят на по-млади и да обърнат внимание на по-съществените неща в живота си. Всеки път подобни четива ме карат да се усмихвам.

Много са ми забавни хората, които обичат да "дават наклон на покрива" на другите и не могат да разберат, че това, което е съществено за тях, за някой друг може пък да е най-безсмисленото нещо на света. Едни живеят за децата си, други за работата си, трети, за да ядат шоколад. А четвърти просто живеят. Без "заради". А възрастта е просто една цифра и е безкрайно глупаво заради тази цифра човек сам да си налага някакви граници и забрани.

Познавам една дама, със сигурност над 45 години, учителка, която има изящната фигура на 18-годишна нимфа и късите поли и рокли й стоят така, сякаш са създадени специално, за да ги носи тя. Тази жена има дълги руси къдрици и кръшна походка, с която разхожда едно малко, сладко момиченце.

Убедена съм, че ако не я познавате, ще решите, че това е дъщеричката й. Само че това е дъщеричката на дъщеричката й. Невероятно, но факт – тази жена е баба. Да, бръчиците по лицето си ги има, но съм сигурна, че тя не е от жените, които не спират да мислят и да говорят за тях.

Убедена съм, че не е от тези, които непрекъснато се жалват: "Ох, цялата съм се сбръчкала. Ах, младостта си отиде...". Няма такова нещо. Горе главата, чат-чат с токчетата и развети палави къдрици! Харесва ми непукизма, с който разхожда прекрасните си крака и късите си полички под възмутено-неодобрителните погледи на жени от 18 до 80. И под откровено възхитените погледи на мъже между 9 и 99.

Някои жени (и мъже също, но понеже темата е за дамите) просто знаят как да живеят. И как да остаряват. Без да мрънкат и с леко намигване към годините... и към досадните мърморения на 30-годишните лелки, които смятат, че са научили толкова много за живота, че могат да напишат книга.

А всъщност не знаят нищо. Защото, заети да разсъждават върху това кое е "правилно" и кое – не, някак си са пропуснали да научат, че животът е кратък и простичък. Едно вдишване и едно издишване. И е престъпление да не изживееш краткия миг между тях така, както на ТЕБ ти харесва. Пък ако ще и това да означава да си слагаш минижуп всеки път, когато отиваш да си вземеш пенсията.

Автор: Мадлена Георгиева

Очакваме и вашите авторски текстове на edna@netinfocompany.bg

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти