Пътят на модата

Пътят на модата
Снимка: Getty/Guliver

Здравейте! Казвам се Татяна Георгиева и съм на 17 години. Моята мечта е да пиша и затова реших да изпратя свой материал, свързан с модата и една от нейните създателки - Коко Шанел. 

Обличайки своята "малка черна рокля"’ на път за коктейл или някакво важно събитие , задавали ли сте си някога въпроса каква е историята на тази рокля?

Кой е човекът, който я е създал и прокарал нейния път до нашите гардероби? Докато всички жени са били в затвора на своите собствени корсети и не са могли нито да дишат, нито да се хранят, само на Коко Шанел й хрумва мисълта, че това не е начин, по който една модерна жена трябва да изглежда.

Именно оттам започва всичко. Така започва цялостната трансформация на женското облекло, което някрая не само става удобно и семпло, но в същото време и елегатно.

Коко Шанел е една от най- вдъхновяващите жени, които светът някога е виждал и това се дължи на нейната самоувереност и необикновеност.

В своя живот Шанел е имала както успешни моменти, така и трудни. Отраснала в сиропиталище и изоставена от семейството си, бъдещата  покорителка на модния свят не се отчайва и не спира да вярва в таланта си.

Нейното начало започва като кабаретна певица в музикалната зала ‘"Ла Ротонде’", където получава прякора Коко, който й остава за цял живот.

В последствие тя среща любовта на живота си – англичанина  Артър Капел, който й помага да отвори своя пръв шапкарски магазин в Париж , а  по-късно й отваря бутик в Дювал. 

Шанел успява да създаде основните принципи на модерната  линия в женското облекло, като много дизайнери са наследили тези приципи на семплост и елегантност от нея.
Така можем да вземем пример от Шанел и да повярваме в себе си, защото един ден нашите инстинкти ще са тези, които ще сбъднат мечтите ни.

По този начин изобретенията като "малката черна рокля", парфюмът ‘"Шанел №5", морската раирана блуза и много други , са белязали нашия живот по специален и елегантен начин.

Империята на Шанел е по-жива от всякога,в целия свят има повече от 300 магазина, носещи нейното име. Именно оттук започва пътят на модата и смело можем да заявим, че Коко Шанел е тази, която вдъхновява  модната революция.

По този начин Шанел променя мисленето на целия свят, като твърдо вярва, че ако си роден без криле, то не трябва да правиш нищо, с което можеш да им попречиш да израснат.
Може би сега, когато  отново решим  да си сложим онази  прекрасна "черна рокля", ще  си спомним за Шанел и историята на създадената от нея дреха. 

Автор: Татяна Георгиева

Очакваме и вашите авторски материали на edna@netinfocompany.bg!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти