Приятелки и “приятелки“…

Приятелки и “приятелки“…
Снимка: iStock

Закъснява ми… Трябваше да ми дойде още миналата седмица. Никой няма по-точен цикъл от мен и ядрения часовник на НАСА може да се свери по цикъла ми.

Имам шуърчек от четири дни в чантата, страх ме е да го използвам. Той е женен, рекламист, с две деца и няма да напусне жена си заради мен. Поне малко яснота в цялата тази бъркотия.

Още от основното училище бяхме неразделни двете с Невена, във френската станахме три, в университета четири. Винаги заедно, на море и партита.

Заедно лекувахме любовните си рани с шише петзвездна Метакса в празния апартамент на леля ми срещу френската на Патриарха, която беше стара мома и ми го завеща заедно с персийските килими и старите мебелите от орех. Ирина беше нашата находка в гимназията и още от първия ден в класа знаехме, че е от нашата порода.

В УНСС бяхме недосегаеми софиянки, леко високомерничехме пред момичетата от провинцията, но третия курс ни доведе Виктория от Варна. Градско момиче, красива арменка с черна къдрава коса.

Лесно станахме квартет, тя мислеше като нас и имаше същата походка с леко завъртане в ханша. Годините минаваха, Ирина замина за Дубай, Невена и Виктория бяха с по две деца и солидна кариера.

д
Снимка: iStock

Всяка година в началото на юни се събирахме в ресторанта на последния етаж на Народния театър, не е най-изисканото място, но го харесвахме след поредното ми гадже актьор.

Ирина беше на седмото небе от щастие – бизнесът ѝ в Дубай се развиваше добре, мъжът ѝ англичанин, пилот в Емирските авио линии и я обожаваше.

Невена беше главен PR в една от водещите рекламни агенции и с Виктория и мъжа ѝ бяха царете на рекламата. Само аз бях още неомъжена, и въпреки дипломатическата ми кариера и висока заплата, изглеждах с няколко години по-възрастна от тях, и ми закъсняваше!

Вече си тръгвахме, когато Виктория ме дръпна преди да влезем в асансьора и ми каза, че иска да говори с мен, изглеждаше разстроена.

д
Снимка: iStock

Седнахме на една пейка след като се разделихме с Ирина и Невена и тя заплака. Каза ми, че мъжът ѝ изневерява, беше намерила презервативи в джобовете му. Много плака.

Каза, че няма да се развежда заради децата, но и че с карфица е надупчила презервативите му.

Дали съм кучка? Може би, но със сигурност съм бременна...

Автор: София Макриянни

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Още от Из Edna@:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти