Предизвикай себе си напролет!

Предизвикай себе си напролет!
Снимка: iStock

Има дни, в които ти се иска да скочиш в обувките и да излезеш - колкото по-бързо, толкова по-добре. Не можеш повече да се съобразяваш, не ти пука от последствията. Чакаш със силно нетърпение да се измъкнеш от ежедневните си „събития”, да отидеш на чист въздух.

Точно тази глътка кислород ти е най-необходима. Неотложно е да почувстваш обновяващата се природа точно сега, напролет.

Да ходиш по поляна от синчец, като внимаваш да не стъпчеш нито едно стръкче. Да следиш пеенето на птиците, докато се въртиш със затворени очи. И щом ти се завие свят, не пропускай да прегърнеш най-близкото дърво, да вземеш цялата му енергия, да вдигнеш брадичката си толкова нависоко, че погледа ти да е само небе. Само синьо, свежо, стръмно, светло и сияйно.

v
Снимка: iStock

Едва когато се заразиш с пролет, се прибери в шумния си град и започни новото си начало. Защото новият сезон винаги означава и ново начало. Щом толкова сме те чакали, Пролет, значи ни трябва нещо ново! Нужна си ни е тръпнещата сутрешна студенина, влагата след нощния дъжд, мъглата от изпаренията над морето.

Нужно ни е ново начало. Да преоткрием себе си отново и да презаредим пълноценно. Може дори да сменим гардероба – да си накупим дрешки само в синя гама например. Да засадим здравец на балкона и да ровим с пръсти в листата му. Или да сложим цветна електрическа крушка в дневната– зелена, според модата. Даже може и тапети в хола да залепим.

v
Снимка: iStock

Ако нямаме чак такова битово вдъхновение, поне тапета на телефона да е нов – пролет е все пак! Измисли си закачка – не вечеряй днес. Прибери се по необичаен маршрут. Умишлено забрави телефона си за един ден. Прочети хартиен вестник вместо да посягаш към дистанционното. Пробвай нещо ново!

Трябва да предизвикаме сетивата си. Така е казано – като искаш да ти се случи нещо, което досега не ти се е случвало, трябва да направиш нещо, което досега не си правил. Ами направи го тази пролет! Имаш още два месеца. И не се оправдавай с времето – че не стигало, че април бил студен, че пролетната умора дошла със завъртането на стрелките, че не е твоят сезон...

Предизвикай себе си напролет! Промени в себе си онова, дето все го отлагаш за друг път! Времето е твое! Идеите са лични! Направи първата стъпка сега, в пролетния делник, както и аз предприемам да я направя!

v
Снимка: iStock

Всяко годишно време носи характерните си белези за региона: първите лястовички за руснаците, лалетата за холандците, песента на червенушките за гърците, цъфтежът на вишните секуро за японците...

Какво ще бъде твоето първо “летене“ за тази пролет?

Да се зарадвам на промяната! Да помириша поляната пред къщи след първото косене или да си намокря крачолите след първия топъл дъжд?

Още не знам, но съм сигурна, че ще се случи скоро и неочаквано! Ще предизвикам себе си напролет!

Автор: Илка Христова

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Още от Из Edna@:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти