Обичам те, да!

Обичам те, да!
Снимка: Thinkstock

Няма по-хубави две думи от "Обичам те!"

Само майката обича децата си безпрекословно! Няма лъжи, няма измами, няма комерсиални цели. Така е устроено майчиното сърце, то не може да мрази децата си, каквито и да са те! Може да се ядосва, да търпи обиди, да плаче от отчаяние, да изпадне в немилост, но обичта към децата няма да намалее и никога няма да изчезне.

Децата може да се доверят само на майка си! Тя никога, никога няма да ги предаде, каквото и да ѝ коства - животът би си дала, но би ги защитила. Те са нейната душа! С отрязването на пъпната връв връзката на майката с децата не се прекратява. По неведоми пътища тя им дава здраве, сила, увереност. Тя усеща, когато не са добре.

Когато децата злоупотребяват, игнорират майчината обич, сила и подкрепа, те стават слаби, лесно биват манипулирани, беззащитни, неуверени, дават „хляб“ на враговете си.

Със същата всеотдайност обичаме и своите роднини.

Обичаме и най-добрите си приятели - истинските, честните.

Не е необходимо, когато си честитим празник, рожден, имен ден, да си казваме баналните пожелания.

Достатъчна е да кажем "обичам те". Тя съдържа всичко в себе си - пожелание за здраве и щастие, но най-вече, че могат да разичитат на нас при всички обстоятелства.

И тук идва важното в живота - да имаш увереност, че не си сам. Че си някой те носи в сърцето си, да имаш протегната ръка при хубави и тежки моменти от съдбата. От това имаме необходимост. Това ни дава  крила. По-хубав и лесен е така животът.

Ако наистина обичаме, не трябва да крием. Има хиляди начини да изразим любовта си към този човек. А, ако имаме щастието да е споделена е превъзходно!

Хубава е и думичката "да". Знаете - така изразяваме нашето съгласие. При сключване на гражданси брак, това е съдбоносната думичка. Както и при развод.

Когато чуеш "да" това означава, че си намерил сродна душа, разбират те без многословия. 

"Да" е най-позитивната дума. Дори и моментно хубаво въздействие да има, тя ни радва. За най-дребните, до най-важните неща в нашия живот. Но тази думичка не е лесна за казване, тя носи отговорност!

Всеки иска да чуе думичката – "да" - за споделяне, за хубаво, за обич!

Автор: Мариана Лазарова

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfocompany.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти