Обичам миналото

Обичам миналото
Снимка: Thinkstock

Обичам миналото. То е изпълнено с красота и чистота, които в днешния посивял свят, трудно могат да бъдат намерени.

И не защото ги няма някъде там в безпространственото ни съществуване, а защото вече ние – човеците, сме ампутирани от тяхната нужда.

Нормалните ни човешки инстинкти за търсенето на добрите отношения, сигурността, любовта и щастието, са притъпени от безбройните изкуствено създадени пособия, които ежеминутно ни заблуждават, че ни дават всичко. Но не е така.

Не само, че не ни дават нищо, но и ни отнемат. С всяка минута прекарана във взиране в малък екран, събиращ онзи измислен свят, в който сме се преселили почти за постоянно, ни лишава безвъзвратно от възможността да живеем.

Превръща ни в съществуващи. Благодарение на нас самите. Умеем да боравим по-добре с трите пръста, които са ни необходими да бъдем активни в своето виртуално съществуване, но за сметка на това доброволно погубваме умението си да общуваме и да бъдем пълноценни в реалния свят.

Реалният свят, пред който трябва да се изправиш с цялата си същност, дар слово и да излезеш от образа, който е сътворен на базата на породените комплекси, пак създадени от Онзи свят. Заставаш срещу живо същество и седиш. Празен поглед. Липса на думи.

Неумение за невербално общуване. Осъзнаваш колко по-лесно е да бъдеш човеченцето отвъд устройство. Кому е нужно да си натоварваш крехката си психика с реална комуникация? Да трябва да мислиш!? Да говориш!? О, Боже...не!

Ако можех да избирам времето на своя живот, със сигурност бих избрала миналото. Хората са по-истински, отношенията са по-истински, реалността е по-истинска. Какво като сега имаме всичко, когато реално нямаме нищо.

Пренаситени сме от излишие и сме лишени от нужното – комуникация, любов, уважение и всички нормални човешки качества, които постепенно остават в книгите.

Книгите, които "доброто ново" се опитва да ни отнеме, превръщайки ги в поредният изпразнен от съдържание екран. 

Автор: Гергана Касева

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти