Обич завинаги

Обич завинаги
Снимка: Thinkstock

Летуваме край морето. Късно вечер, преди сън, лягаме в шезлонгите на терасата с изглед към морската шир и тихо си говорим. 

Нощта е лунна. Проблясват светлинките на светулките, летящи две по две. Лек ветрец се шмугва в листата на смокиновите храсти. В тишината на тъмнината се чува само хорът на щурците и мекият плясък на вълните. Морето, преливащо от нежност и гальовност, целува сушата, а тя, жадна за ласки и обич, го изпива.

С безшумни котешки стъпки, моят мъж се приближава към мен, слага пръст върху устните ми и с жестове ми подсказва да наостря слуха си. Нещо се шумоли в близката беседка, доскоро окупирана от запалени картоиграчи. Сега оттам долитат приглушено два гласа - мъжки и женски:

Мъжът: "Обичам те!"

Жената: "И аз! Много!"

Мъжът: "Аз повече!"

Застиваме в мълчание. Не смеем да помръднем – да не развалим магията от чутите признания. От беседката се показват първо два бастуна, после двата силуета - на мъж и на жена, които се държат за ръце. Разпознаваме най-възрастната двойка в почивния дом.

Какъв ли копнеж по взаимна вярност изтръгва от душите човешки тези велики думи! Какво ли изпитват те сега, когато в тази "пораснала" възраст, се вливат в сърцата им живителните сокове на любовта – голяма и дълга!

И колко възраждаща е невероятната сила на сигурната съпружеска обич, с която те политат в небесата на щастието!

Трепетните ръце на моя съпруг обгръщат здраво тялото ми.

Усещам горещите му устни върху моите и соления вкус на сълзи, които мокрят лицата ни…

Автор: Петра Ташева

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти