Носете си новите рокли, момичета

Носете си новите рокли, момичета
Снимка: netinfo

Кога беше последният път, когато си облече официална рокля, високи обувки, гримира се добре и от огледалото те погледна една впечатляваща жена?

Кога беше последният път, когато се почувства специална?

На абитуриентския бал? На сватбата на най-добрия ти приятел? Преди четири години, когато беше кума?

Тук да се видиш в официална рокля може да ти се случи два пъти. На бал и на сватба. Втория път не е задължително, защото хората спряха да се женят и така се отказаха доброволно от един незабравим ден, в който да се почувстват наистина специални.

Снимка: netinfo

Нямаме традиции за вечерни тоалети, дори актьорите излизат да вземат наградите си Аскеер с традиционните дънки и уж артистичните си тениски.

Нямаме ресторанти (или са много малко), в които вечерния тоалет да е задължително облекло. Мислим си, че официалните рокли са само за Кроазет и Кодак Тиатър.

А всъщност се притесняваме. Притесняваме се от онова прословуто „какво ще кажат хората“. А те, хората, с присъщия си махленски манталитет ще кажат „тая пък какво се е нагласила“.

Снимка: netinfo

Чувала съм го дори на места, на които е задължително да си официално облечен. Чувала съм го на премиери, на балетни постановки, на приеми, на които присъстват посланици.

Сякаш не искаме да признаем важността на събитието, сякаш появявайки се с дънки, заявяваме „еех, аз съм вряла и кипяла в светския живот, тия тука ли ще ме впечатлят“.

Снимка: netinfo

А всъщност трябва да го направим за самите себе си. Да си обърнем внимание, да запомним мига, да се забавляваме, да излезем от спортно-елегантното всекидневие, което често е само спортно, по запалянковски, и да отпразнуваме един ден от живота си.

Без значение дали има повод или не. А всъщност повод винаги има.

Нужно е само малко ентусиазъм и желание да се почувстваш специален.

Автор: Estrella

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти