Не се опитвай да разбираш жената, обичай я

Не се опитвай да разбираш жената, обичай я
Снимка: Thinkstock

Беше почивен ден, късметчето на деня в сайта на Edna.bg, което изтеглих гласеше "Не се опитвай да разбираш жената, обичай я". Стана ми весело.

Каква вселенска мъдрост, изкована в пещите на времето. Защо обаче и в днешни дни много от мъжете не се вслушват в нея, а я поставят на изпитание в отношението си към представителките на нежния пол. Може би защото са били възпитани в семейството да подхождат към дамите с уважение и разбиране, да бъдат кавалери.

Може би от любопитство или защото истински държат на своята избраница. Не рядко техните опити за разбиране на жената си имат своята насоченост към отговори на въпроси „Само моя ли е?” „Само моя ли ще бъде?” - точно така за склонността към изневярата става въпрос.

Само че като узнаят неприятна истина и всичко свързано с обичта и разбирателството тутакси се превръща в разтопен от дъжда захарен памук. Почват се едни частни случай, бракоразводни дела. Да не споменавам, че много от алкохолните запаси пресъхват, спуска се спиртната мъгла с витаещите в нея риторични въпроси от сорта "Защо ми трябваше да го разбирам изобщо", "Защо се опитах да я разбера".

Това с изневерите е за силните играчи, не за тези мъже който ще се чувстват обидени, огорчени смаяни или за тези с развита склонност към самосъжаление или недай Боже към самонараняване.

В живота естествено монетите винаги имат и друга страна. Това е тази страна, когато мъжът разбере, че той е единствен в нейния живот, няма никой друг – хубаво е няма как, направо си е супер. Като правило обаче според мен всеки мъж опитал се да разбере жената трябва да бъде посветен в звание "Рицар".

Нека обаче да се върнем към мъдростта от късметчето за деня в Edna.Bg.

Освен светкавично преминалите през главата ми гореизложени мисли, едно сравнение също изплува и очерта главната картина. Поради което пак ми стана весело, но към сравнението.

Да разбереш жената е все едно да се луташ в лабиринт, доста сложен. Блъскаш си главата с въпроси на къде е верният път, кой е правилният подход, въобще на прав път ли съм.

Ако просто я обичаш, някак си лутането и главоблъсканицата толкова бързо се трансформират в невероятно приключение. Приключение с неизвестен край, но приключение. Приключение от което или ще помъдрееш или ще е обратното на това. Всъщност в опита си да разбере жената, мъжът може да извади късмет и да разкрие много други причини да я обича!

Точно тогава се сетих за един страхотен приключенски филм от младежките ми години „Лабиринт”.

В него героинята на сладката Дженифър Конали се справи с лабиринта на Дейвид Боуи и научи много за себе си. Жената в повечето случаи се справя безпроблемно с лабиринтите на мъжкото съсловие, голяма част от тях не са много сложни, като извлече и полза.

Тук просто се въздържах от това да нагазвам в дебрите на друго философстване. Казах си просто „Това е много развлекателно филмче”, няма да е лошо да го изгледам. За себе си обаче направих няколко заключения. Най-важното бе да си тегля всеки ден по едно късметче от сайта на Edna.bg.

Първо така поне веднъж в деня ще ми стане весело и приятно. Второ ще се въоръжавам с мъдрости който да имам в предвид всеки път когато реша да се правя на” Рицар” по отношение на дамите. Трето това може просто да ме подсети за някой готин филм, с който да убия приятно малко свободно време. 2

Остана обаче един въпрос пораждащ сам по себе си много други, всичките конструиращи друг лабиринт от въпроси и отговори. Та въпросът беше – „Какво предпочитат жените – да бъдат разбирани или просто обичани”?

Нали не очаквахте, че съм навлязъл в лабиринт от подобни въпроси – не, не и в почивния ми ден. Животът малко или много ми показа, че този лабиринт няма да е от най-сложните, така че реших да го оставя за дамите

Автор: Костадин Руйчев

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти