Мъжки грип

Мъжки грип
Снимка: Thinkstock

Мъжкият грип е толкова разпространен, че вече се е превърнал в позната диагноза в цял свят. За съжаление е изключително заразен и поваля представителите на мъжкия пол бързо и е с безмилостни последствия за жените и майките на съответните господа.

От малка наблюдавам тази страшна болест. Пациентът беше баща ми и дори тогава, като невръстно момиченце, ми правеше впечатление как един голям мъж (той всъщност е строен като табуретка, но тогава ми се е струвало така) може толкова да хленчи при най-слабата следа от температура, а майка ми трябваше да му реже хапчетата, че му били големи за преглъщане.

Още тогава усетих, че има нещо гнило.

С годините примерите зачестиха и се уверих, че това състояние с право е извоювало името си. Коя от вас не е гледала по един "болен" от мъжкия грип? И разбира се, няма значение дали и вие сте болна (това изобщо не е фактор) и трябва да се грижите за момченцето в мъжко тяло, което по мрънкане и оплакване може да се съревновава само с пенсионер в градски транспорт.

За съжаление няма спасение и трябва търпеливо да приемете съдбата си и да сновете напред назад между кухнята и дивана (той никога не е толкова болен, че да не може да гледа телевизия).

Я за пилешка супичка, после за чай, как му се е дояло една питка, ох, студено му е на крачетата – ела да ме завиеш, после ще довършиш мусаката...

И това говорим за порастналите представители на силния пол – трудно ми е да си представя какво ме очаква, когато и синът ми открие мощта на мъжкия грип. А както е заразен съм почти сигурна, че до няколко часа ще тръшне и мъжа ми.

Като говорим за него, той вече е висш пилотаж. Онзи ден се прибира от работа и ми споделя, че колегата му е болен (да, не той, а колегата му). При което цяла вечер се вайка, как можело да се разболее и така профилактично да "отскоча" един чай да направя, после едно фервексче да подготвя и за финал - масажче.

Народната приказка "Болен здрав носи" сигурно е била вдъхновена от някой носител на мъжкия грип.

Прочетете още:

По пътищата неведоми

От мацка в леличка...и обратно

За да чуеш себе си, е необходимо да мълчиш с дни

Изгубеното злато

Лица в ресторанта на Нели

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти