Моят приятел депресията

Моят приятел депресията
Снимка: Thinkstock

Здравейте любим мой сайт,
Изпращам Ви една статия, която написах във връзка със състоянието на ума и мозъка, наречено депресия. За много хора тя е състояние, което даден човек може да преодолее сам и на което не е нужно да се отдава особено внимание. Повечето хора, особено младите жени, дори не разбират, че са засегнати от нея.

Тя обаче оказва огромно влияние върху целият им живот, именно по тази причина на подобно състояние трябва да се обърне едно сериозно внимание.

Благодаря Ви за четенето и се надявам посланието ми да достигне до повече хора  :)

Поздрави и усмихнат ден!!!

Силвия 

Здравей, аз съм депресията,

Подцени ме, нали? И не забеляза как промених света ти? Не вярваше, че го мога. За теб аз бях нещо незначително и дребно, нещо, което не си струва усилията и посещението при лекаря, но не се оказа така.

Забеляза ли как прекъснах връзките ти с всичките ти приятели? Никой вече не ти остана, нали... А дори и да има покани за излизане, ти всичките отказваш. Или си твърде заета с работа, или някой въображаем приятел ще идва, или пък несъществуващият ги любим се е прибрал.

А как е теглото ти, напълня и не се харесваш както преди. Снимките на предишното красиво момиче са отдавна минало и няма изгледи да се вземеш в ръце.

Няма да питам за кариерата ти, знам че хронично уморените хора, не постигат успехи. Те правят всичко насила, не се вдъхновяват от почти нищо и всъщност застиват....

Какво ме доведе в твоя живот, помниш ли, та ние сме заедно вече шест години. Не беше нищо конкретно, нали.... ааа сетих се беше ти, самата ти и небрежността ти към мен затвърди връзката ни.

И все пак, за да продължиш е нужно да се отървеш от мен, освободи се, защото аз не отстъпвам лесно и обичам да превземам чужди животи... приеми го отговорността за мен е само твоя.

Живей, имай предимно положителни емоции, радвай се на дребните неща от живота, храни се добре и здравословно, пътувай, обичай, моли се.... и преди всичко осъществи мечтите си. Тогава аз ще съм само спомен...

Автор: Силвия Стаменова

Още от Изedn@:

На плажа, с Господ

Най-страшно е онова, което трае вечно...

Вината от депресията

Любов, ти си една голяма глупачка

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти