Къде си, добро, знам, че ме чуваш...

зима
Снимка: Thinkstock

Къде си добро? Защо избяга? Защо никой вече не те цени? Защо животът сам те подлага, на подлост, лицемерие и хиляди лъжи? Защо избраха да те гонят, но само във фантазиите си?

Защо насаждат само омраза и убиват твоите топли лъчи? Защо всеки те обича, но не иска на теб живота си да обрича? Желае само това - да се възползва от твоите чудеса, за да оправдава, прогнилата си и пълна с тъмнина, нещастна, затворена в тъмница, душа.

Нали си вездесъщо добро - защо злото над тебе все грее? Направи нещо по този въпрос, за да може човешкото в човека отново да живее. Покори отново света, помогни да изгрее дъгата, възроди тези мъртви човешки сърца, които живеят, заради парите и суетата.

зима
Снимка: Thinkstock

Покажи, че са важни не думите, а делата. Накажи с любов и топлина, тези, които изгубиха се в мрака.

Свали маските и покажи лицата. Замени разочарованието, подлостта и лъжата, с щастието от простите, но истински неща, които са като цветята – ухаят прекрасно и възраждат душата.

Прогони призрака на завистта и лицемерието, които са като клоака, и разяждат доверието, превръщайки го в черно езеро, от което не може да се измъкне чиста и най-светлата душа.

зима
Снимка: Thinkstock

Издигни паметник на тези със сърцата, които като смели войни, бориха се в мрака, получавайки хиляди рани от стрелите на лъжата, но продължиха да защитават любовта и светлината.

Свали от подиума тъй висок, властта, която в този свят не се смята за порок, но поробва най-добре човешката душа, и я кара да се чувства измамно щастлива, че е покорила света.

Накарай егото да се крие, а не да се смее и да наказва с думи и дела, а после да се гордее, че е спечелило тук и сега, и то на всяка цена.

зима
Снимка: Thinkstock

Чу ли добро? Знам, че ме чу...

Знам, колко се трудиш и колко човечеството любиш, защото никога досега не се отказа ти от никого, дори и от врага. И в тази нелека борба, дори и в най-тежката буря, ти сееш семената на любовта и облагородяваш всеки човек, всяко животно, всяко растение и цялата земя, защото твоята мисия е да направиш по-добър света.

 Автор: Flame

зима
Снимка: Thinkstock

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Още от Из Edna@:

Отвъд представите ни за добро и зло

Да си Edna жена днес или защо властта е в нашите ръце

Колко хубаво е да съм мъж - правя каквото искам, а вкъщи ме чака топла вечеря

Децата са до време, мъжът ми е завинаги

Господи, кога остарях толкова?

Любовницата на жена ми

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти