Кулинарните недоразумения и полусподелената любов

Кулинарните недоразумения и полусподелената любов
Снимка: Thinkstock

Когато за него ти си десертът... А за теб той е основното...

"Яж, моли се и обичай", "Любовта на мъжа минава през стомаха"... Доказателствата за неразривната връзка между мъжката хранителна система и способността му да обича винаги са били налице. Но кой може да ни каже какво се случва, когато хранителните ни режими не си съвпаднат? И какво се случва, когато при разпределянето на порциите двама са малко – а трима са много?

Наскоро една моя приятелка допусна един от неписаните смъртни грехове  - сближи се с мъж, който живее на семейни начала с дългогодишната си партньорка. В началото всичко беше прекрасно – бири след работа, кино, силно мъжко рамо, което да я подкрепя, когато тя е самотна, той получаваше съвети от първа ръка как да се пребори с предменструалния синдром на половинката си... До момента, в който нещата не си дойдоха на мястото и приятелката ми здравата лапна по него, толкова, че  беше редно да й се напомни – кашлица и любов не могат да се скрият.

Тук дойде идеалният момент за нея да осъзнае, че е втора цигулка и да напусне оркестъра, само че вместо това, тя предпочете да посвири още малко и да почака повишение. Диригентът обаче нямаше намерение да прави преструктуриране и първата цигулка си стоеше все така първа, а втората – все така втора. След като това продължи известно време, приятелката ми изстреля поредната глупост, а именно, че те се разбрали да си останат само приятели. И докато си другаруваха платонично, тя не беше в състояние да си хване никакво гадже.

След това дойде поредното разкритие, този път от негова страна – а именно, че нещо във връзката му липсвало, той не бил щастлив (идваше ми да й кажа – "А ти направо цъфтиш!") и тя била неговият отдушник... Иначе казано – двама са малко, трима са много.

Когато все пак събитията стигнаха до момента, в който бе поставен крайно неуместният въпрос – "Какво правим?", той, като мъж с голямо сърце и други, още по – големи неща й каза, че е доста трудно да остави жената, с която живее, заради всичко, което са преживели заедно.

Но все пак, Мистър "Объркан съм" призна, че е забъркал голяма каша (да бе!!!) и че именно моята приятелка е подсладила живота му (деликатно пропускайки факта, че той вгорчи нейния).
Така се стигна до ситуацията, в която за нея той беше основното, а тя за него – само десертът, който както всички знаем, може и да се пропусне съвсем спокойно.

През който и орган на божесвеното му тяло да минаваше любовта, едно беше ясно, че хранителните им режими не съвпадаха, а за такава ситуация готварска книга или поне рецепта все още няма.

Продължението на историята е ясно – ред сълзи и сополи, напивания и слушане на Селин Дион до пръсване на тъпанчетата и нервните клетки.

Каква обаче е поуката?

Ами – че няма такава. Грешките, които са стари колкото света никога няма да бъдат избегнати, а само преповтаряни във времето.

С какви обаче тази раздяла на моя приятелка беше по – различна от всички други?

Понякога след такъв шок често прибягваме до хладилника. И тъпчем безразборно всякакви боклуци с калории, които само се лепят за задника и изтъняват самочувствието. Вместо това обаче се замислих отново върху "Яж, моли се и обичай" и "Любовта на мъжа минава през стомаха".

И направих на приятелката ми едни маслени сладки с пудра захар, защото само такива мога и ги правя в именно екстремни ситуации. Отдолу доста загоряха, но в крайна сметка станах неофициален основоположник на "Кулинария за разбити сърца" в домашни условия (yes!).

Сладките бяха вкусни, но и опасни – някоя фотополимерна пломба можеше да се разбие. Казах си, че все пак така е по – добре, отколкото тестото в средата да си остане недопечено.

И стигнах до още един извод – че храната не е за всеки вкус, когато е полусурова, а обичта не става за двама, когато е полусподелена. Или иначе казано – не консумирайте любовта, когато е алангле, защото все пак, тя не е телешка пържола, вкусът никога няма да бъде същият.

P.S. Към днешна дата приятелката ми лекува сърдечно-стомашното си разстройство и отказа десертите. Както и отказа да бъде десерт.

Автор: Сабина Иванова

Очакваме и вашите авторски текстове на edna@netinfocompany.bg

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти