Коледа за размисъл

g
Снимка: Thinkstock

Здравейте, Edna.bg. Чета всекидневно вашия сайт, много ми харесва и ви желая успехи.

Поздрави, Валентина

* * *

Ето го... един от най-светлите и мечтани празници. Коледа. Всички я обичаме и тачим от сърце. Изпълнена е с много желание, любов и мечти. Опитваме се да бъдем по-добри, смирени и покорни.

Смятаме, че като купуваме на близките си и роднини разни ”боклучета” (подаръци) и ставаме по-добри и доволни от факта за задоволяване на материалните средства.

Загърбваме ежедневието и отношенията ни с хората около нас. Даваме ли си сметка, че Коледа е празник, който трябва да ни направи по-добри и да се обърнем назад във времето и да помислим?

Обидили ли сме някого, пренебрегваме ли околните? Какво добро сторихме през годината, с което да се гордеем? Подадохме ли ръка на някой, който се нуждае от помощ или просто минаваме покрай тях и се правим на незабелязващи?

Всичко друго ни е чуждо. Ние не сме ли от един народ, от една родина. Казват, че всички на майката земя сме равни. Да, така е, но много не го осъзнават. Хората просто са егоисти и самотни в собствената си страна.

g
Снимка: Thinkstock

Купуваме скъпи бижута, предмети. А можем ли да си купим щастието и уважението ни един към друг? С подаръците си купуваме една Коледа, която е само за нас. Така ли?

Нима не се замисляме, че има гладни и самотни, там някъде? Нима това е истинската Коледа, скъпи читатели? Трябва всички заедно да бъдем едно цяло, за да преборим трудностите и мъката на тази земя и най-вече тук в нашата България.

За мен лично това е първата ми Коледа, която ще посрещна без своя баща, който скоро изгубих и когото безгранично обичам. И знам, че той е тук с нас и пак ще ме напътства и показва верния път. Той е човекът, който ни научи да бъдем честни, добри и да помагаме на хората. Да уважаваме всички около нас.

g
Снимка: Thinkstock

Той е моята Коледа и моята надежда. Вярвам, че всеки един от нас е една малка звезда, която не трябва да угасва.

Желая ви весела Коледа и щастливи мигове, скъпи читатели.

Автор: Валентина Добрикова

g
Снимка: Thinkstock

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти