Как отлагаме живота си...

Как отлагаме живота си...
Снимка: Thinkstock

...Вечното чакане и несбъднатото начало...

Чакането – това, на което се учим още от малки. Чакаме да пораснем, чакаме да узреем, а когато това се случи, започваме да чакаме всичко останало.

Навикът винаги да сме в очакване на нещо, често пъти се превръща в конструкт на нашето съществуване. Именно това се случва с нас - съществуваме. А искаме да живеем, нали?

Започнете да живеете днес. Спрете да чакате подходящи моменти – направете ги такива. Приберете се вкъщи, отворете гардероба, подрете дрехите си, изхвърлете ненужните.

Не чакайте да дойде събота за това – тогава нещо друго ще ви очаква. Отворете онзи шкаф за всичко, в който обаче нищо не можете да намерите. Не говорим за фън шуй изкуството, а за начало от малките неща, които все искаме да направим, но все няма време за тях.

Облечете онази прекрасна рокля, която "чака" подходящ повод. Излезте навън с любимия човек, почувствайте се красиви сега, в този момент. Не е нужно да отидете в скъп ресторант, където да похарчите купчина пари и да направите впечатление. Вие сте красиви за себе си. Помнете – щастието не струва пари,  по скоро съпътсва инициативата.

Обадете се на приятелите си днес, не утре. Говорете с тях, не по телефона, не във Фейсбук. Вижте ги. Изпийте по едно кафе, хапнете заедно на вечеря. Не забравяйте, че ние сме живи същества и имаме нужда от жив контакт. Не чакайте ваканцията за това – някой неща не търпят отлагане.

Започнете да спортувате. Отървете се най-после от тези 5 килограма, които "чакат" лятото. Тичайте, танцувайте, плувайте -  намерете своята ниша, в която се чувствате уверени и я използвайте. Правейки това, което харесвате, ще намалите стреса от мисълта, че трябва да влезете във форма и ще ви накара да се почувствате истински дейни.

Погледнете човека до себе си. Не го карайте да чака вашето "обичам те". Кажете му го. Кажете му, че той е ценен за вас, че искате да вървите заедно напред, че искате семейство и деца, сега, в този момент, именно в този панелен блок, в малката стая под наем. Не чакайте идеалния момент - такъв никога няма да има. Използвайте това, което имате сега и живейте без да чакате.

Ако пък се чувствате нещастни във връзката си, тръгнете си. Не  удължавайте агонията си, не наранявайте партньора си. Съберете сила и кажете истината. Предупреждавам ви, за това никога няма да сте напълно готови, затова не чакайте подходящия ден – той няма да дойде, а мечтите ви ще останат чакащи и несбъднати.

Живейте! Не чакайте! Скочете с бънджи, летете с парапланер, научете се да готвите, научете езика, който харесвате, търсете работата, която е подходяща за вас. Направете си онази странна прическа, която харесвате тайно, носете онази много къса пола, в която всъщност се виждате много красива. Забравете предразсъдъците, чуждите и своите.

Поставете начало на всичко, което очаква своето сбъдване. Живейте така, че нещата да очакват вас, а не вие тях.   

Зачеркнете вечното чакане и несбъднатото начало от ежедневието си и позволете на живота да ви се случи в неговото пълно разнообразие. Още днес, веднага след като ме прочетете.

Автор: Анна Тодорова

Очакваме и вашите авторски текстове на edna@netinfocompany.bg
 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти