Как да се заредим с позитивизъм рано сутрин?

Добро утро!
Снимка: Thinkstock

Питали ли сте защо ни е толкова трудно ставането рано сутрин, дали защото не сме се наспали или просто не ни се става да изживеем поредния скучен ден в училище или на работа?

Желаете ли при чуването на вашата сутришна аларма, вместо да използвате възглавници или други средства, за да я спрете, да я елиминирате с усмивка на лице, да се протегнете едно хубаво и да станете ентусиазирани за един нов и необикновен ден?

Ето и няколко предложения как да се заредим с позитивизъм рано сутрин и да станем с настроение за работа или училище:

Защо не? Сложете на нощното си шкафче снимка в рамка на вас и любимите ви същества. По този начин, в мига, в който се събуждате, ще се подсещате, че има хора, които много ви обичат, уважават и чакат да видят вашите усмихнати, сънливи трапчинки.

Сложете си също някоя разведряваща мисъл, която можете да прочитате набързо (мислите могат да се напишат под формата на картичка). Ето и няколко такива мисли:

"Смехът е слънцето, което пропъжда зимата от лицето на човек." (Виктор Юго)

"Да се занимаваш с обичаната от теб работа означава, че е налице основната предпоставка да постигнеш изобилие в живота." (Уейн Дайър)

"Аз те обичам не заради това, което си ти, а заради това, което съм аз, когато съм с теб."  (Габриел Гарсия Маркес)

"Единственото щастие в живота – това е постоянното стремление напред." (Емил Зола)

"Мисли! Вярвай! Мечтай! Рискувай!" (Уолтър Елайъс Дисни)

Протегнете се заедно със слънчевите лъчи под такта на някоя разведряваща и бодра музика, в съчетание с аромата на сутрешното кафе или чая с лимон. А усещате ли уханието на закуската от препечени филийки - е , не ухае ли вече на усмивки?

Да, така е, но и да чуете от любимите хора: "Приятна работа!", "Успех с изпита или контролната!", "Срази ги днес, ние вярваме в теб и в твоите умения!", "Обичам те, мило!", "Колко си прелестна днес!" и така нататък... Тези са нещата, които изпълват сутрешното пробуждане с усмивки, нали!

Автор: Пламена Стоянова

Очакваме и вашите авторски текстове на edna@netinfocompany.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти