Искрица надежда

Искрица надежда
Снимка: Thinkstock

Ако се замислим за момент за държавата, в която живеем. Ако се зачетем в интернет за зловредното въздействие на всичко, което ни заобикаля неминуемо ще се запитаме какъв е смисълът от създаването на семейство, от раждането на деца, от търсенето на по-добра работа - въобще какъв е смисълът да се живее сред болести и страдание.

Днес, аз си задавам този въпрос и търсейки отговор в душата си и в скромния житейски опит, който съм натрупала за моите двадесет и пет години на този свят, си отговарям, че смисълът е в надеждата.

Бог не ни предоставя готови решения и сбъднати "от раз" мечти, той ни дава знаци и право на свободен избор как да изживеем времето, отредено ни на тази земя.

Дава ни сила, вяра и способност да изпитваме безгранична любов, а тези три неща, въпреки широко разпространеното схващане, че не могат да променят света, всъщност могат.

Ако един човек прави всеки ден по една малка крачка, по един дребен жест в даден момент, вярвам, че примерът му ще вдъхнови поне още един, ще подобри настроението на поне още няколко души, ще остави малка следа в света... и след време, когато все повече хора се подписват под подписките за премахване на клетки на мобилни оператори.

Все повече хора протестират открито срещу политиците. Все повече хора се интересуват от бездомните и страдащи хора и животни.

Когато спрат да се потребяват "храни", силно вредни за здравето и най-вече когато отново обърнем поглед към природата, към Бог, към себе си и един към друг, тогава вече следата би станала незаличима. Всичко би добило смисъл. Тогава вече цялото лутане и хаос биха придобили нов оттенък.

Тогава вече светът би станал с една идея по-добър. А искрицата надежда би се разгоряла до пламък. Тогава би си струвало да се борим за повече, но трябва да стигнем до този момент и единственият път да го направим е да започнем от сега, от днес, от тази минута. Време е всеки да даде най-доброто от себе си и да се надява, че ще се получи.

Автор: Магдалена

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти