Искреността - последно средство за оцеляване

Искреността - последно средство за оцеляване
Снимка: Thinkstock

Здравейте!
Написала съм нещичко за Вашата рубрика от авторски текстове. Писах по тема, която много ме развълнува последните няколко дни.Това е темата за искреността и колко е важна за запазването на отношенията между двама души.
Дано да Ви хареса :)

Случвало ли ви се е да се чувствате притиснати до стената? Да се задушавате от тягостно настроение, причинено от мъка, раздори, различия, сплетни, разочарования и най-вече от разбити надежди. Поне веднъж едно от тези чувства сте изпитвали. И тогава какви ще са следващите ви стъпки, какви ще са обратните завои, които ще направите, за да се изправите, да надигнете глава и да поемете отговорност с чест и достойнство за изхода от неприятните случки?

Трудна задача ви се вижда, нали... Но ако бушуват силни чувства във вас и разочарованието е толкова голямо, че място не можете да си намерите, по кой път бихте избрали да поемете?

Какво бихте предпочели - безвъзвратно да се откажете от това, което сте бленували, мечтали, държали в ръце и само за един миг, само една неизказана и недоизказана мисъл, завладяла съзнанието ви, би развалило цялото ви щастие. За част от секундата ви обвзема съмнение, без да се усетите допускате да ви завладее изцяло и за миг пред очите ви всичко се разпада, само заради неизказаните думи, непроверените факти, отказа да погледнете същността на нещата.

Оттогава изпадате в апатия, започват да се нижат ден след ден сивите дни, докато осъзнаете, че искате да чуете отговорите, да разберете какво всъщност се случи и защо всичко се стигна до тук, с такъв неочакван край, че съдбата да ви обърне гръб.

Един ден се изправяте пред вратата, изпълнени с трепети и вълнения и без да се спирате, и без дъх да си поемете задавате всичките въпроси, който ви измъчват и ви терзаят нощ и ден. И тогава чуваш спасителните отговори, цялата картинка е пред очите ти, разсеяла съмненията и разбила предразсъдъците ти.

Получаваш доказателствата и виждаш истинските мотиви така ясно, че започваш да се чудиш как такива дребни мисли съм допуснал да ме завладеят, да се настанят трайно в съзнанието ми и да вземат контрол и връх над мен.

Неизказаните думи и смелостта да бъдеш честен и окрит със себе си пред другия, обърнаха страната на монетата, а ти се чудиш възможно ли е това и колко просто е всъщност всичко. Замисляли ли сте се как само един въпрос с едно изречение, казани и изказани навреме, пропити с дълбоко чувство, страх, вълнение, биха спасили и изгонили съмненията, зародили се във вас?

Биха дали светлина и път в мъглата, биха смекчили надигащите се гневни и яростно чувства и биха спрели пагубните крачки, които ще преобърнат целия ви остатъчен живот.

Затова не се страхувайте да изкажете появилите се съмнения във вас. Не ги таете в себе си, надявайки се сами да се разсеят. Не се страхувайте да кажете и споделите истинските си мотиви и подбуди, за каквото и да е действие. Ако отсрещната страна ви разбира и цени, и тя е сливащият се път с вашия, то вие ще сте дали точните и ясни отговори за запазване и продължаване на отношенията и за началото на прокрадващия си нов път в живота ви.

Просто имайте смелост да бъдете и да показвате себе си!

Автор: Лора Бостнова

Очакваме и вашите авторски текстове на edna@netinfocompany.bg!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти