"Готов съм на всичко за теб!"

"Готов съм на всичко за теб!"
Снимка: Thinkstock

Скъпо момиче, колко пъти вече си чувала тази приказка от устата на някой привлекателен мъж?! Облечен е добре, ухае на парфюм, всеки път те очарова с мили и сантиментални жестове.

Е да, приятно е наистина, но дали това означава, че той би направил абсолютно, ама абсолютно всичко, за да можете да изградите общо бъдеще?! И то когато между вас стоят много пречки?

Макар че според мен пречките са изкуствени и ние сами ги създаваме в ума си. Една пречка се превръща в пречка тогава, когато я приемем в съзнанието си.

Например, обича професията си, обаче работейки я, не може да осигури желаните средства, за да живеете заедно и да живеете поне добре, без кой знае колко глезотии или лукс. За жалост, много често това се отнася за творците, особено в България.

Хората са казали, че музикант къща не храни, а може би трябва да добавя „творец къща не храни“, защото и писателите и художниците не са цъфнали, та вързали.

Е, не ми се иска да го кажа – точно на мен, творческият човек, но за жалост е вярно и рядко има изключения от това правило. Не искам точно аз да съм част от ония досадни хора, които казват, че изкуството и финансовите възможности не могат да бъдат сложени в едно изречение. Ама е сложничко!

Повечето творци мрънкат, че финансите не им стигат и не могат да осъществят това, което искрено желаят. И сега какво?! Ще му кажеш заветното – „избирай тази професия (примерно изкуството) или мен?!“. И той ще избере теб. Да, даа, амааа друг път! Или дори и да го направи, силно се съмнявам, че ще е щастлив. И двамата стигате доникъде!

Когато кажеш на един писател – избирай перото или мен, или на един музикален човек – виж сега, или музиката или мен, все едно заявяваш грубо „избирай мен или себе си“.

В края на краищата в една връзка няма "ние", ако преди това не е имало "аз". В живота няма истинско НИЕ, преди да е имало истинско АЗ.

Творецът, пък и, като се замисля, мъжете като цяло са си деца-идеалисти. Рядко порастват.

Остави го да се радва на професията си, защото иначе не би бил този, в който се влюби. В крайна сметка всеки човек отчасти е възпитал дадени качества у себе си именно под въздействие на работата, така де, професията си. Например вглъбеността на писателя и безгрижността на музиканта не могат да бъдат избегнати под една или друга форма.

И все пак, важно е да се помъчат да са градивно насочени, с цялото си същество.

Мъжете са с много крехка и нежна душа, макар че понякога я прикриват под грубост и излишно мъжкарство. О, я стига! Разбира се, че в най-мъжкарското поведение е опакована една срамежливост и загриженост. И твоята роля, скъпа, е да провокираш мъжа до теб да се разгърне и да ти покаже ония съкровени кътчета от себе си.

Това, като че, важи с двойна сила за мъжете-творци.

Значи вместо да си блъскаш хубавата главица в съмнения и кошмарни мисли, превърни се в очарователно вдъхновение, в бриз на свободата и го обичай, обичай.

Любовта без вяра не може, повярвай ми! Любов със съмнения е смъртоносна отрова. А пък той, ако е истински мъж на място, ще те обича и ще направи и невъзможното, ако ще да обърне земята, за да бъде с теб и да изградите бъдещето си. В реалността, а не само на думи!

Автор: Деспина Клер

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти