Децата са до време, мъжът ми е завинаги

двойка любов обич
Снимка: Thinkstock

Аз съм от мързеливите майки. От онези, които искат децата им възможно най-бързо да станат самостоятелни, за да се върнат към нормалния си, немайчински живот.

Смятам, разбира се, че децата са най-голямото щастие на света и този, който не е изпитал безкрайната майчина любов, не е живял пълноценно. (но нека не започваме спора по темата длъжни ли са всички да имат деца, това е друга тема).

двойка любов обич
Снимка: Thinkstock

Но не смятам, че децата трябва да са центъра на света ми, още повече, че има-няма след 15 години и ще си поемат по пътя.

А виждам сред приятелките си много, които родиха, сложиха детето си на пиедестал и избутаха съпрузите си някъде в ъгъла.

Те стават, живеят и лягат с мисълта само и единствено за децата си, забравят изобщо за своите интереси или пък че имат мъж.

двойка любов обич
Снимка: Thinkstock

Сърдят се, когато въпросният мъж има наглостта да има свое хоби и са готови да останат сами с детето си, а да разкарат съпруга – същия, за когото се кълняха, че ще обичат до живот.

Какво ще стане след няколко години, когато децата пораснат и тръгнат по собствения си път?

двойка любов обич
Снимка: Thinkstock

Когато останем отново само с мъжете си, както беше преди да се родят децата?

Ще има ли какво да си кажем, с какво да се забавляваме?

Ще има, стига да не сложим личния си живот на пауза от раждането на децата от абитуриентския им бал.

Обещали сме заедно с мъжа ми, че винаги ще намираме време за себе си – за нас двамата. Че ще пием кафето си като влюбени, без угризения, че децата ни се разсънват с детско.

Че ще можем, когато бабите ни позволят, да бягаме от задълженията си поне за ден, за да не забравяме кои сме, че сме заедно, защото се обичаме, а не защото е удобно да има кой да вози децата с кола до училище.

Казала съм си, че ще поддържам огъня помежду ни с всички сили, защото не искам да затворя вратата след последното ми дете и да рухна.

двойка любов обич
Снимка: Thinkstock

Искам да си повтарям отсега, че животът ни няма да свърши, че няма да останем сенки на самите себе си и че ще сме пълноценни, защото животът продължава и след децата.

И си правим списъци. Отсега. За нещата, които искаме да правим, когато децата ни пораснат.

От: Карина К. 

Още по темата

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти