Да повторим ли брака?

Да повторим ли брака?
Снимка: Thinkstock

Да повторим ли брака? Има безброй мнения, но отговорите са два, не или да.

Въпреки, че е много е индивидуално, допитваме се до приятели, които са в подобна ситуация. Е, не е както при първият път.

Повече премисляме, узрели, препатили, изплашени, душевно ограбени, опустошени. Материалната страна също не е за подценяване.

С много перипетии минава разводът. Остава трайна следа за всички в семейството.

Нормално всяка майка при развод да иска децата да са при нея. Чух една адвокатка да казва – "Не се борете за децата си, оставете грижата на бащите". Дали е правилно?

Зная, че като лъвици майките се борят за правата над децата,сигурни че ще ги отгледат по-добре. Не си мислят за трудностите. И това е така, това е нейната природа да се грижи дори и за мъжа си. Нали сте чували, че някои жени прибавят мъжа си към бройката на децата?

За майка с деца, вторият брак е доста комплициран. В усилията да ги изгледа, забравя себе си. От страх дали ще се чувстват добре с новият татко. Тя трябва да дели мъжа с децата си, появява се ревност и от двете страни. Всеки се чувства ощетен.

Когато мама и татко се целуват, децата са спокойни, обичат се. Но с чуждия и една прегръдка, за тях е неморално. Сърдят се, бягат при другия родител. Между чука и наковалнята.

Необходима е голяма доза търпение. Много е изтощително трудно, за това и много опити за втори брак с деца са неуспешни.

Имаше един филм – Търси се съпруг за мама. Може да има такива деца, които искат мама да не е тъжна и сама. А и тя иска да има някой до себе си.

Понякога майките търсят мъж, който ще свикне първо с детето, да го приеме като свое. Себе си слага на второ място. Щом не ми обичаш детето, няма да ми спиш до дупето.

Едно момче в пубертета ми сподели – "По-добре майка ми да си намери някой, така ще ме остави на мира."

В повечето случаи жертвайки се за децата, майката остава сама. След време при някои ситуации, получава упрек от децата, че това било нейна воля. Нейна ли? Да, че не е мислила за себе си. На кръстопът.

Не може да се угоди. Като малки проблемите са едни, но като големи, може да е късно да мисли за втори брак.

Мъжете при вторият брак са готови да се покажат повече като истински кавалери, мъже. Има една поговорка – първата живеела като магарица, втората като царица.

При всеки следващ брак, урокът се научава все по-добре. С по-голямо внимание, осторожност, да не сбъркат.

Да си нащрек всеки ден, не е лесно. Но ако сте решили защо да не се опита, може и да се получи.

Ако не, втори брак, втори развод.

Автор: Мариана Лазарова

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти