Човекът, който извади най-доброто у мен

Човекът, който извади най-доброто у мен
Снимка: Thinkstock

Всеки от нас с години е преследвал една любов. Самата мисъл за нея, за сладкото усещане, което преминава през тялото ни, е твърде силна, твърде мощна и изгаряща, за да остане скрита дълбоко в нас.

Малцина признават, че тръпката, която усещат, е това, което ги привлича най-много – радостното вълнение от срещата с любимия и именно заради това, те решават да посветят себе си, душата и тялото си на него.

Подобни действия и навлизане в мътните води на любовта ни карат да вярваме в пословицата "Каквото посееш, това ще пожънеш". И именно тогава, осъзнаваме, че целият ни живот се състои от руини. Години наред сме скептични относно това, което правим, години наред стоим и се лишаваме от любов.

Но през всичкото това време научаваме и много важни неща: ние, хората, приемаме истината единствено и само, когато сме я отхвърлили с цялото си сърце. Ние, хората, не можем и не бива да бягаме от съдбата си, защото ръката на Провидението, или Бога е твърда, но и безкрайно щедра.

Защото в името на тази любов, ние, хората, даваме най-доброто от себе, стремим се всячески да сме по-добри – в спорта, в кариерата, в семейството.

Дали тя или той изваждат най-доброто у нас, или ние самите искаме да сме такива за тях? Дали с тях постигаме много, или просто искаме да постигнем всичко това, за да ги спечелим, да изживеем живота си като достойни за тях?

За идеала си човек е готов на всичко, за любовта на невъзможното.

И все пак, нека пазим хората, които вадят най-доброто у нас...

Автор: Силвия Стаменова

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти