Безразличието не е лек, любовта те прави човек!

Безразличието не е лек, любовта те прави човек!
Снимка: Weheartit

Когато луна се появи и слънцето заспи започва да се носи приказка една.     

За прекрасен свят, цветен, жив и динамичен  и за много души - пламенни, огнени, търсещи и бродещи. И всичките бродници търсят и говорят само за едно – любов.  Легендата гласи, че светът е създаден за двама и никой не съществува, за да бъде сам.

Когато един мъж срещне неговата дама и те станат двама една частица от Земята е променена, тя блести по-силно, там въздуха е по-чист, около нея хората са по-щастливи и това се вижда наоколо. И за да не бъде всичко добро – създадоха предразсъдъци, его и гордост. Хората ги взеха, усвоиха и ги  нарекоха свои предимства и качества. И оставиха да ги владеят, да ги водят, да решават. А те започнаха да ги разделят и провалят.     

Тогава приказката друг смисъл придоби.
Когато луната се появи и слънцето заспи, светът вече се промени.

Стана сив, жесток, коварен и различен, а душите не се търсеха, а бягаха една от друга, тъпчеха се и помитаха. Бродниците бяха жадни за любов, гладни за любов, измършавели и оглупели от липсата ѝ. Любов беше заклеймена дума. Срамна дума! А мъжът не беше мъж и дамата не беше дама и решиха да не бъдат двама.

Те предпочитаха да наричат себе си кариеристи, висшисти, монополисти, материалисти, индивидуалисти. А изглеждаха като фалшиви оптимисти. Експлозията от „точната” любов вече не се наблюдаваше,всеки сам за себе си се давеше. Всеки отричаше, че истински не обичаше.

Любовта почти я нямаше! Тя се беше превърнала в изгодна сделка за цял живот, която изкушаваше земния народ. И всички я избираха, въпреки, че морално умираха. 

И когато е ден ти помиташ, работиш, бориш се, газиш, мачкаш, искаш, взимаш. Вероятно това те прави отчасти щастлив, но светът няма да стане по-малко сив. Искаш върха и си там, но отново си сам. Имаш пари, къщи и коли. Но когато слънцето заспи и луната се роди ти знаеш легендата – и те боли.

Защото си жаден и гладен, а дори цялата вода и храна не потушават болката в тази изгубена душа, отрекла се от любовта. Живота ти е стабилен, колкото къща от Лего, а ти не спираш да се ръководиш от своето его. Няма мъдрост – има гордост. Това те прави не само циничен, а токсичен.

Не бъди сам за себе си окова, не се превръщай в оръжие, отрова. Любовта я има, тя е волност и е твоя отговорност. Да обичаш е сладост, да признаеш не е слабост. Когато искаш някого – иди и му кажи и остави го да реши. Тогава на съвестта не и тежи, а душата ти не крие лъжи. Твоето оръжие ще бъде доблестта, честността и куража. И това е добро, и това е правилно. 

А когато стане ден не се отказвай от това, което ти казвам, от мен. Безразличието не е лек. Любовта те прави човек!

Това е краят на моята история. 
История с рима.
А в душата ти все още ли е зима?!

Автор: Алекс Янакиева

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfocompany.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти