Ако бил щастлив е с теб, защо те е напуснал... или причината мъжът да си тръгне от връзката

Ако бил щастлив е с теб, защо те е напуснал... или причината мъжът да си тръгне от връзката
Снимка: netinfo

Партньорът на моята близка приятелка Ванеса съвсем наскоро я напусна.

"А бяхме толкова щастливи заедно, толкова хубави мигове бяхме прекарали през тези малко повече от 3 години...", оплака ми се тя, когато се видяхме за първи път след тази раздяла, чийто инициатор бил той.

След това задълба в тъжния разговор как всичко вървяло гладко, как нищо в поведението му не предвещавало това действие, как най-вероятно била замесена друга жена, как те си живеели мирно, кротко и спокойно и това било огромно негово недоразумение, което тя се надявала съвсем скоро да осъзнае.

И разбира се, да се върне при нея!

Обаче моята версия за всичко това беше по-различна, затова представих на Ванеса своята гледна точка.

Първо, изобщо не мисля, че тя беше щастлива с него... или поне не беше в последната една година от взаимоотношенията им. Постоянно го порицаваше пред мен и се оплакваше от него всеки път, когато излизахме на нашите женски раздумки на чаша кафе. 

Как не правел нищо, за да я изненада... Как все я пренебрегвал и не ѝ обръщал внимание... Как никога нещата, които вършел, не били както трябва - или поне както тя очаквала от него!

Второ, изобщо не мисля, че всичко в тяхната връзка е вървяло гладко. Те имаха доста проблеми с характерите си, и колкото и да се обичаха, това не беше достатъчно да продължат напред. Поне по мое мнение.

Често се караха, тя доста му повишаваше тон, случваше се дори в телефонни разговори между тях пред мен. Освен това Ванеса често се замечтаваше как трябвало да се разделят, как животът ѝ щял да потръгне на добре, ако е без него. И като цяло - неведнъж се беше случвало двамата да обсъждат своята хипотетична предполагаема раздяла навремето и как ако я предприемат, това щяло да бъде правилният развой на събитията.

Снимка: netinfo

Трето - изобщо не вярвах, че тя наистина желае да се съберат отново. Липсваше ѝ партньор и мъжко присъствие в живота, но не и точно неговото. Точно както не вярвах, че и някога той ще се върне при нея.

Защо ли? Защото аз си имам една семпла простичка и много лесна за асимилиране философия за мъжете и връзките. И кога те си тръгват от тях. Ванеса я знаеше добре, но когато ситуацията се отнася за самата теб, усещането е по-различно и понякога губиш основният фокус.

Та моето вярване е, че мъжете никога не напускат жените, които ценят силата на момента. Които умеят да се наслаждават на "тук и сега", вместо на "някога един ден", който може и въобще да не настъпи.

Снимка: netinfo

Мъжете обичат жените, които не им мрънкат за всяка тяхна грешна стъпка, а понякога просто приемат обстоятелствата и продължават напред. Мъжете харесват жените, които ще се зарадват и ще кажат "Ех, какви прекрасни цветя!" вместо "Защо си ми купил гербери, а не рози?". Мъжете уважават жените, които не гледат с лупа недостатъците им и им ги натякват при всеки удобен случай, а виждат в тях силните им качества и им ги изтъкват винаги по подходящия начин...

Един мъж никога не би оставил подобна жена! Защото тогава се чувства на седмото небе. В обратния случай - е потиснат, задушен и мъжествеността му е тотално запушена.

Ванеса не беше такава жена... Аз също не съм. Но се старая да бъда - понякога ми се получава, понякога не... Вярвам, че и тя ще вземе поука от тези отношения. Но ние, жените, трябва да се стараем да изграждаме от себе си по-добри и по-добри версии на нашето Аз. 

Снимка: netinfo

Лесно е да очакваме мъжете да бъдат едновременно любовникът, принцът, джентълменът, кавалерът и мачото. Но замисляме ли се, че и ние понякога не сме всичко онова, което те очакват от нас... Не сме домакинята в кухнята, дамата в обществото и мръсницата в леглото, която да ги провокира и те да бъдат по-отдадени и романтични.

Мисля, че е изключително важно и мъжете, и жените да ценят малките моменти. Нещата, които се случват именно сега. 

Дори да не са перфектните мигове. Понякога щастието не е в съвършенството, а в това, че е споделено точно между две специални по своему души.

Снимка: netinfo

Не може да се караме за една и съща глупост месеци наред и да живеем в илюзията, че сме заедно и се обичаме. И това да ни крепи... И че някой ден нещата ще се оправят. Не, това ни разрушава! И нещата ще стават само по-лоши.

Да живеем в миналото и бъдещето е най-пагубното усещане - както за нас самите, така и за хората, с които споделяме ежедневието си.

Надявам се Ванеса да открие по-правилен за светоусещането си човек. И да разкрие сетивността си - да знае кога наистина е удовлетворена, и кога трябва да "затвори вратата". Смешно е как довчера споделяното непрестанно "ама ние трябва да се разделим, не издържам" плавно прелива в "ама толкова хубаво ни беше заедно, толкова много съм направила за теб..."

Снимка: netinfo

И всичко това само защото оставаме сами. И знаем, че това, което заварваме в там, не ни харесва. Защото не сме онези, които ни се иска да бъдем. Не обичаме самите себе си...

Мисля, че трябва да започнем оттам. Да се научим да бъдем щастливи с онзи, с когото ще прекараме целия си земен път - нашето Аз. И оттам, когато вече знаем кои сме и какво искаме, да имаме пълноценна връзка, в която да даваме всичко, на което сме способни. 

Само така можем да получим онова, което очакваме... пълно отдаване.

И дори в момента да не сме на този етап, това не бива да ни тревожи - имаме цял един живот!

Автор: Оливия Попова

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти