5 съвета как да запазиш любовта и да не умреш от носталгия

5 съвета как да запазиш любовта и да не умреш от носталгия
Снимка: Thinkstock

Ако преди 10 години ми беше казано, че ще се влюбя и тази любов ще ме отведе далече, щях да превърна тази история в циничен виц и много да се смея.

Да, но ето, че се случи. Срещнах принц Чарминг и той ме отведе на другия край на Европа. Голямата любов- искрена и изпепеляваща, бездънна... Истинска.... изживявана нейде из Ниските земи.

Така, в безмерно щастие се нижеха дните, докато онова странно чувство на празнота не започна все по- често да ме навестява. Бях заменила бурния социален живот, изпълнен с пътешествия и очаквания с този на семейния уют с любимият човек.

Чувството на празнота и тъга по близки и приятели вземаше превес, докато един ден не осъзнах, че ако не взема мерки, всичко ще замине далеч под морското равнище. Убедена съм, че има много съдби като моята, затова си позволих да опиша моите начини за справяне с носталгията и укрепване на любовта.

Липсва ви семейството- това е нещо нормално, където и да сте. Семейството е неделима част от нашата същност и каквито и да са нашите родители и роднини, са си наши.

Решение/я: В един напреднал свят на модерни технолгии, Интернет, Skype, апликации най- лесно би било да използвате някоя от тях, спестявайки скъпите международни телефонни разговори.

Няма нищо по- тонизиращо и респектиращо от това да видиш 70-годишната си майка да борави с таблет и Skype, а баща ти да гледа в тавана и да се чуди откъде говориш;

Ако можете да си позволите- пътувайте. С редица ниско- тарифни авиокомпании в момента на пазара- пътувайте. Ако имате заделени средства и малко свободно време, страхотен начин да убиете носталгията, е да се прибере вкъщи.

Приятелите- някои от детство, други срещаме по пътя. Делили сме с тях какво ли не, но ето, че сега са далече.

Решение/я: Знаете историята за Мохамед и планината, да не я повтарям пак. Ако не можете вие да се прибере вкъщи, поканете тайфата на гости. Който може, може, който не- запазете офертата за идните летни дни, празници и т.н.

Както вече споменах- добре познатите апликации. Идеален начин да научите последните клюки; да изпиете следобедното си кафе в общ чат с приятелките от блока или да спорите със сестра си за бъдещото име на неплануваното ви дете.

Неговите приятели не са ваши приятели- а защо не?!! С мъж чужденец, имате късмета да опознаете куп нови и интересни хора. Използвайте този шанс. Не знаете как и къде може да срещнете нова сродна душа, с която да лудеете на воля.

Работа: Ако сте загърбили старата си работа и търсите нова, не се отчайвайте, ако не стане веднага. В повечето случаи работа в България се намира много по- бързо и лесно.

Решение/я: Не се срамувайте да потърсите помощ- от човекът до вас, негови приятели или колеги. Докато това у нас се нарича шуробаджанащина, навън е Networking и повечето компании работят точно на този принцип, търсейки силен екип и ефективност.

Запишете се на курс- доста често със смяна на местоживеене, сменяме не само работа, но може би и сферата, в която искаме да се развиваме. Ако вече знаете какво искате да правите, но нямате опит или квалификации, много Европейски държави предлагат безплатни курсове за чужденци- както езикви, така и за квалификация и пре- квалификация.

Хоби: Ако вече имате такова- дерзайте! Вие сте късметлии... Но ако нямате, какъв по- хубав момент от този. Вложете енергия в това да правите нещо, което ви доставя удоволствие, дава ви усмивка. Каква по- голяма полза от това. Сами или с любимият човек, а защо не и с вашите нови приятели.

Не губете идентичността си, себе си: Много пъти съм се чувствала на кръстопът дали съм взела правилното решение и отговорът всеки път е бил „Да“. Ако и при вас е така, то тогава се стремете да превърнете минусите от това да живееш в чужбина в плюсове.

Вкъщи имам всичко, но нямам него, затова си готвя пълнени чушки с боб и таратор, чета си „Под игото“, тананикам си Веско Маринов и се чувствам щастливо влюбена българка в Холандия.

И естествено, че всяка история е различна, но всички можем да сме позитивни, мечтатели, силни и горди българи!

Автор: Богдана Вировска

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти