2013... годината, след която никой не е същият

2013... годината, след която никой не е същият
Снимка: Thinkstock

Последните изнизващи се бързо дни на 2013 година... Обикновено през това време от годината човек прави равносметки - какво е взел, какво е дал, какво е постигнал и какво е загубил през отминаващата година.

Тази обаче е по-различна, може би за мен, може би за познатите ми, може би само за близките ми.

Но определено 2013 година може да бъде наречена годината, след която никой вече не е същият. Нещо се е променило. Вътре, в главите ни. Дали промяната беше постигната с наше съгласие или тя просто се стовари върху главите ни?

Каква беше 2013 година за мен? Една от най-тежките ми в личен план години, времето, през което усвоих едни от най-мъчно изстраданите уроци, време, в което розовите ми очила просто паднаха и се счупиха с гръм и трясък в твърдия под на истината.

Времето, в което егото се разбунтува и доказа колко зле устроена е човешката природа.

Време на разбита вяра, на сломени мечти, на нарушени принципи и на празни обещания. Свещени понятия за мен като любов и приятелство придобиха карикатурен, гротесков вид.

Когато се нижеха месеците и събитията си казвах: "Какво се случва?", но сега, когато всичко приключва и неугасващата искра на надеждата се е отправила към новата 2014 година, най-ясно осъзнах колко важно е било да премина през всичко, през което преминах.

Дори и в по-широк план, общовалиден за всички, 2013 година може да бъде наречена времето, в което духът на българина се пробуди и поиска промяната.

... Ден 121, ден 160 на протести... и времето на нечутите думи, нечутите призиви и на поредния самоубил се заради сметката си за ток. Да, някои не осъзнаха промяната, някои си тръгнаха много рано, а някои като нас все още я чакат с онази надежда, отправена към новата 2014 година.

Сега, в последните дни, аз изпращам 2013 година с облекчение, но и с благодарност за всички уроци, които надявам се правилно усвоих.

На някои написаното ще им се стори тъжно, а някои може би ще се припознаят в него.

Но това е моята изповед, а година като 2013-а я заслужаваше. Сега, нека погледнем към новото и нека си пожелаем една по-добра 2014 година!

Автор: Б. С.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти