Красотата и хармонията в зодия Везни!

Днес ще си говорим за Везните - един от четирите така наречени кардинални зодиакални знаци, които бележат преходни периоди и нови начала. В този случай това е есенното равноденствие и съответно началото на есента.

Везните са мъжки, въздушен и кардинален знак, управляван от планетата Венера.

В човешкото тяло се свързват с бъбреците.

Като мъжки и кардинален, този зодиакален знак е действен, а като въздушен има отношение към идеите, интелекта, мисленето, комуникацията и взаимодействието с околните като цяло.

За да имат пълноценни отношения, на Везните трябва да им е интересно. Важни за тях дебатите, общуването и разбирателството.

Везните позволяват на планетата Венера да проявява принципите си най-пълно и хармонично, а тези принципи са любов, красота и баланс. Съответно, това се вижда в поведението на с човек с асцендент, слънце и по-активни Везни в хороскопа.

Везните имат чувство за такт, дипломатични са и обикновено са крайъгълният камък, който обединява хората в дадена група или колектив.

За тях е важно, а и те умеят да виждат гледната точка на човека срещу тях и така много добре могат да го разберат на ментално ниво, както и да му дадат верен съвет. Везните не обичат да са пристрастни, за да не изгубят така важния за тях баланс.

Както съдията, който не взима страна и изслушва всички безпристрастно, за да даде най-обективното решение, ако в един спор изисквате от Везните да ви подкрепят само защото сте близки без да е сигурно дали сте прави, това ще ги напрегне и най-вероятно няма да го направят.

Този стремеж към средната точка, така силен при тях, на моменти може да създаде на Везните колебливо поведение, тъй като те наистина виждат и разбират и двете страни на монетата и се притесняват да не сгрешат в преценката си.

Добре е да знаят обаче, че колебанието изяжда енергията им.

За везните са важни партньорските отношения и любовта, но те няма да ви я покажат под формата на емоции, а като споделеност, взаимност и равнопоставеност.

И са прави, тъй като това е ключът към успешните отношения. Любовта е духовен фактор, който ни учи за единството на света, а чувствата и емоциите са просто отражението на вътрешната интеграция и цялостност, които любовта ни дава. Обикновено обаче се случва друго- привързаността към обекта на нашите чувства ни кара да страдаме и да изпадаме в зависимост. А всъщност Любов имаш не когато търсиш да те обичат, а когато ти обичаш- както себе си, така и обкръжаващия те свят.

Както във всичко друго, така и в партньорските отношения за везните е необходимо в да има баланс между даване и получаване и те се стремят към него.

Възможно е обаче понякога в името на взаимоотношенията да направят компромис със себе си и оттам идва разрушаването на въпросния баланс, за това е добре да знаят и категорично да бъдат и да изразяват себе си в своята връзка.

И така, везните имат интуитивното знание, че в точно в окото на бурята е пълен покой и се стремят към златната среда- това е заложено в тях.

Да, ние живеем в дуалистичен свят, свят на добро-лошо, черно-бяло и така нататък, но това вътрешно търсене на средната точка, което ни дава зодиакалният знак на Везните, ни приближава към обединяването на противоположностите в степен, в която ни е възможно и съответно постигането на спокойствие и уравновесеност в поведението.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти