Хороскопи
2019

2019-а ще бъде за вас година на израстване, в която върху остатъците от предишното ще започнете да градите нещо ново. Годината ще бъде изпълнена с повече предизвикателства – на моменти ще имате усещането, че някой ви издърпва килимчето изпод краката и повече не бихте могли да поддържате нещо, което до този момент някак си сте крепили. Дори да се вкопчите в него и да правите всичко по силите си, за да останат нещата каквито са, пак може да не успеете – истината е, че те просто трябва да се променят. Това не е годината, в която може да очаквате всичко да върви леко. Предизвикателства ще има и ще трябва да се изправите пред тях – те ще са или заради минали грешки, които сега ще трябва да осмислите и да си вземете поука, или животът ще ви подлага на изпитания, за да се разбере колко силно искате онова, към което се стремите, дали сте готови да изминете труден път, за да го постигнете. У вас може да възникне усещането, че няма на кого да разчитате освен на себе си, че товарът е по-тежък, отколкото сте способни да носите. В тези случаи си припомняйте приказката за неволята и нейното послание: когато човек се сблъска с трудност и не получи очакваната помощ, се научава да се справя сам и придобива нови умения. Всичко това не означава, че годината ще бъде лоша за вас. Напротив – въпреки предизвикателствата (или може би точно заради тях) ще извлечете ценни уроци за себе си, ще преосмислите миналото, ще оставите старото зад гърба си и ще положите основите на всичко, което ще съграждате през следващите години. Онези от вас, които през последните години сте работили усърдно и сте проявявали личностните си качества в името на своето добруване, така и за доброто на другите, може да очаквате големи постижения през 2019-а – Вселената ще ви даде заслужено признание.

Кариера и финанси

2019 г. ще е решаваща за вашето професионално развитие. Тя може да бъде много успешна и плодоносна за онези от вас, които наистина сте открили призванието си в живота и сте се трудили усърдно, и преломна за други, които не сте доволни от работата си и имате потенциал да се реализирате на ново място или в друга област. Каквото и да загубите, не съжалявайте, особено ако става дума за нещо преходно като слава, власт, влияние, пост – раздялата е знак, че трябва да погледнете дълбоко в себе си и да намерите нещо по-значимо и стойностно, около което да организирате живота си. Възможно е още през първия месец от годината на професионалното ви поприще да бъдат извършени промени, които може и да не са предизвикани от вас. Каквото и да ви поднесе съдбата, както и да е опаковано, знайте, че всичко е в името на вашето развитие и вероятно ще ви подтикне да поемете по нова посока. Моментът е чудесен за нови начинания, които можете да реализирате по-нататък през годината. През февруари може да очаквате положително развитие по имотен или финансов въпрос – моментът е благоприятен за покупко-продажби. Последното не може да се каже за март, когато не е препоръчително да подписвате договори. Юни и юли за вас ще бъдат горещи месеци – възможно е на работното място да имате повече разправии, да срещате по-голяма съпротива или просто да има нещо, което да ви дразни. Всичко случващо се ще се превърне в повод да направите преоценка на някаква ситуация, да подредите отново приоритетите си, да осмислите целите си. През есента и във вътрешния,  и във външния свят ще има преобразувания – тогава в най-голяма степен ще стане ясно накъде ще вървите и на кои проекти ще се посветите в  бъдеще. В първите дни на октомври ще е уместно да поставите ново начало в професионален план – намеренията ви ще бъдат по-ясни, ще ги осъществявате по-лесно, а и действията ви до  момента ще дадат плодове.

Любов и семейство

През 2019 г. любовта едва ли ще ви вълнува чак толкова. Ако не сте открили подходящия човек и в момента при вас на дневен ред стои друга цел, концентрирайте се върху нея – сега е моментът да работите усърдно в тази посока, любовта ще ви споходи все някога. Ако обаче основното, което ви вълнува, е връзката ви: някакви трудности в нея, спорни въпроси или просто усещате, че е дошъл моментът за по-сериозно обвързване, значи това ще е главната ви цел през тази година и към нейното постигане ще трябва да насочите енергията си. И нека тук ви води принципът „Това, че е трудно, не значи, че е невъзможно”. Стига да има воля и от двете страни, предизвикателствата няма да станат причина да се обезкуражавате. Не се поддавайте на склонността си да критикувате: ако се отнасяте с разбиране към постъпките на другия човек, ако влизате в диалог, ще постигнете повече През летните месеци може да има прояви на враждебност и спорове или да избие на скрито напрежение – тогава рискът да навредите на взаимоотношенията си ще е голям. Като цяло през тази година много връзки – и семейни, и любовни – може да преминат през сътресения, но е възможно и да им бъде вдъхната нова сила.

Здраве

Ако през 2019 г. сте подложени на натоварвания в работата или си имате грижи вкъщи, тялото ви ще бъде по-уязвимо. Намерете начин да разпускате – почивайте си, оставете на заден план онова, което не е толкова важно. Не се опитвайте да носите отговорност за всички и за всичко. Много неща няма да зависят от вас – оставете животът да се погрижи за тях; други пък ще са отговорност на близките и колегите ви – оставете ги да се оправят те. Така ще свалите част от товара си, ще намалите стреса, съответно – и рисковете за здравето си. В случай че възникнат проблеми с опорно-двигателната ви система, помислете си дали животът ви е изграден върху здрави основи или се стремите единствено към преходното –материалните притежания. И дали Вселената не ви подсказва, че сте се превърнали в  твърде закостеняла личност.

Качества на Козирог
  • Елемент Земя
  • Характеристика Кардинален, женски, пасивен
  • Планета Сатурн
  • Благоприятни партньорства Телец, Козирог, Дева
  • Неблагоприятни партньорства Овен, Везни, Рак
  • Щастливи числа 8
  • Ден Събота
  • Сезон Зима
  • Цвят Черен
  • Камък Оникс, сапфир, малахит, тигрово око, черна перла

Оферти

Още от хороскопи


Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти