Как планетите в зодиака ни се проявяват в нас?

Днес ще си говорим за планетите и за това как се проявяват те в нас. 

Започваме с така наречените лични планети. В астрологията това са Слънце, Луна, Меркурий, Венера, и Марс.

Те се движат с по-бърза скорост в сравнение с останалите  и съответно са свързани предимно с качествата, които се налага да проявяваме в ежедневието си, попадайки в различни ситуации. 

Останалите - Юпитер и Сатурн - така наречените обществени планети и Уран, Нептун и Плутон, които наричаме висши, поставят пред нас задачи от друг характер.

И така, с по няколко думи:

Слънцето - това е вашето съзнание и вашият дух, вашият характер, индивидуалност и решенията, които взимате. То е вашият Аз и светоусещането ви.

Луната - това са вашите потребности, вашият инстинкт за безопасност, вашето поведение и вкусове, начинът, по който отразявате околния свят. Ако слънцето е Аз съм, то Луната е Аз не съм. Ако Слънцето индивидуализира, то Луната приобщава.

Тя се свързва още и с подсъзнанието, сънищата, интуицията и въображението. С доверието.

Меркурий е планетата, чрез която комуникираме,, начинът, по който се изразяваме. За да проявите във външния свят това, което е във вас, ви е необходим Меркурий. Показва рационалното логическо мислене, свързването на фактите и интелекта.

Снимка: Thinkstock

Венера е друг свързващ фактор. Тя е оценките и изборите, които правите. Споделеността, отношението ви към красотата, изкуството. Венера играе значителна роля в партньорските взаимоотношения. В най-добрата ѝ светлина се проявява като хармония, любов и споделеност.

Марс - това е вашият енергиен двигател, стремежът към самостоятелност и независимост. Марс е вашата воля и заедно с Меркурий създава външната случваемост на нещата. С Марс действате. Свързва се още с борбите, които води човек, с отстояването, с бизнеса, сексуалността и агресията. В най добрата си светлина е волево творческо действие.

Снимка: Thinkstock

И едно напомняне, че както зодиакалните знаци имат положителни и отрицателни характеристики, така е и с планетите. Нивото на съзнание на човека, което се определя от степента на любов в него или съответно липсата й, която наричаме страх, показва как той ще прояви принципите им.

За прометеевия дух на Уран

Сатурн или как се шлифоват диаманти

За планетите и чакрите

Сатурновите транзити, които определят твоя кариерен път

Снимка: Thinkstock

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти