Идеалният начин за хранене, който спасява хората и природата

здраве храна
Снимка: Thinkstock

Екип учени публикува „идеалната диета“, която хората трябва да спазват, пише „Нюзуик“.

37 експерти от 16 държави участвали в голямо, 2-годишно изследване, целящо да определи какъв тип хранене е нужен на човека и същевременно би бил най-щадящ за природата, обясняват от Darik News.

здраве храна
Снимка: Thinkstock

Според него хората трябва да удвоят яденето на плодове, зеленчуци, ядки и бобови растения. В същото време консумацията на захар и червени меса е нужно да спадне с 50%.

Учените смятат, че преждевременната смърт на 11 млн. души годишно може да бъде предотвратена, ако се спазват указанията от техния доклад. Освен това ще спаднат емисиите на парникови газове, а разнообразието на животинските и растителните видове ще бъде запазено в по-голяма степен.

Подобен начин на хранене ще се отрази положително и на редица хронични проблеми за човечеството като затлъстяване, диабет, недохранване и няколко вида ракови заболявания.

Храните за дълголетие, които ще ви пазят в добра форма много години

Според учените неправилното хранене отнема повече животи от пушенето, пиенето на алкохол, секса без предпазни средства и употребата на наркотици взети заедно.

Освен полезна за здравето, диетата, която предписва доклада е необходима за оцеляването на човешкия вид. В следващите 30 години населението на Земята ще нарасне до 10 млрд. души и изхранването им ще бъде истинско предизвикателство.

Съветите на Петър Дънов за здравословно хранене

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти