Възрастта не е само число: ето как я понася косата ни през годините

коса възраст години
Снимка: Thinkstock

Тялото ни се променя с възрастта, като изключение не прави и косата. При нея редица жени забелязват промени през годините – от текстурата през цвета до дебелината.

Загубата на коса е едно от явленията, за което специалистите казват, че се наблюдава при почти половината жени още преди да навършат 50. Нормално е да се губят стотина косъма на ден, но ако периодите на падане се появяват през по-кратко време или косопадът е по-интензивен, може да се наблюдава оредяване.

Състоянието на косата през годините зависи още от гени, начин на хранене и, разбира се, третирането ѝ. Други важни фактори са също промените в нивата на хормоните, свързани с бремеността, приемането на контрацептиви и настъпването на менопаузата, както и честият ни спътник стреса. Заради него растежът на косата може да се забави, като това е част от механизма, който дава предимство на други органи.

За да се грижим възможно най-добре за косата си е необходимо да се приема витамин B и E  заедно с биотин, цинк, желязо, както и да се опитаме да намалим стреса, доколкото е възможно.

коса съвети
Снимка: Thinkstock

Независимо от индивидуалните особености при косата на всяка edna от нас, някои признаци се наблюдават при повечето жени на една и съща възраст. Вижте какво може да очаквате от косата си през различните десетилетия, в които се намирате или ви предстоят.

Към галерията >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти