Писмо до моето дете в първия учебен ден

дете дъщеря майка
Снимка: Istock

Първият учебен ден винаги е събитие, изпълнено с много смесени емоции. Има радост, тревожност и дори малко тъга, особено за родителите.

Днес ви предлагаме да прочетете едно трогателно послание на една майка към нейната дъщеря в навечерието на първия ѝ учебен ден.

А ние пожелаваме на всички настоящи, бъдеще и минали ученици да не спират да бъдат любопитни, любознателни и будни.

Мое скъпо малко момиче,

днес започва нова глава в твоя живот и няма как да бъда по-горда от малкия-голям човек,  в който се превърна - с наша, но и с твоя помощ. Знам, че не се чувстваш много уверена, мислиш за хиляди неща и се чудиш дали ще си намериш приятели.

Е, аз искам просто да бъда досадната мама, която ще ти сподели няколко неща преди да излезеш през вратата.

Надявам се, че ще бъдеш смела.

Училището е голямо,  в него има много хора и може би ще ти се струва страшничко от време на време, но съм сигурна , че ще се справиш и то по страхотен начин.

Да си смел означава да поемаш рискове, да отстояваш себе си, да имаш самочувствието, че знаеш и можеш. А това ще го постигнеш с труд и учение.

Да си смел означава и да си себе си и понякога да се оставяш на съдбата и чистия късмет - това са най-забавните моменти.

Не се страхувай от провала.

Моля те, опитвай нови неща, изследвай себе си и границите си. Не се фокусирай само над нещата, в които знаеш, че си добра. Сега е времето да търсиш себе си и да опитваш от невъзможното.

дете дъщеря майка
Снимка: Istock

Отнасяй се сериозно към училището, но не взимай себе си твърде на сериозно.

Светът е далеч по-хубав, когато знаеш как да се смееш на себе си и на грешките си. Учи се от тях, но недей да униваш, ако нещо не върви както трябва. Ти не си перфектен робот, който знае и може всичко. И все пак - винаги давай най-доброто от себе си.

Знай, че винаги можеш да разчиташ на мен.

Ще ти помагам с домашните, ще говорим за приятелки и момчета, ще ходим на пазар, ще ти препоръчвам книги, ще бъда майка, слушател, защитник. съветник, другар - всичко, от което имаш нужда.

Бъди добра.

Винаги.

дете дъщеря майка
Снимка: Istock

Горда съм и съм безкрайно щастлива, че съм получила привилегията да ти бъда майка. Знам, че имаш голямо и добро сърце и искам да виждам как го използваш, за да помагаш на хората около теб.

Нямам търпение да видя още колко горда ще ме направиш, защото знам, че през годините ще имаш много възможности за това. А семейството ти винаги ще бъде до теб - и в добро, и в лошо.

С много обич,

Мама

Прочетете още:

Невероятната история на едно писмо без адрес...

Трогателно писмо до моята свекърва: “Благодаря ти!”

Прощално писмо до голямата, (не)подходяща любов

Писмо от майка до дъщеря...

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти