Как започна учебната година в тези 3 европейски държави

С началото на новата учебна година училищата започват да експериментират с различни образователни модели и средства за регулиране на социалната дистанция. Ето как три от държавите в Европа се справят с тази глобална кризисна ситуация.

Германия

На 7 август 563 училища отвориха врати за 152 700 студенти за първи път от месец март. Учениците са разделени на групи и за всяка група има отделни учители. Това разделение е с цел ограничаване броя на заразените в случай, че ученик или учител от дадена група се разболее от COVID-19.

Въпреки строгите мерки, само две седмици след отварянето на 42 училища в Берлин бяха открити няколко случаи на заразени с коронавирус. Училищата останаха отворени, но десетки ученици и учители са под карантина.

Шотландия

Училищата в Шотландия отвориха врати в началото на август месец. Учениците в Шотландия също са разделени на по-малки групи, за да може да се спазва дистанция. Освен това учениците над 12-годишна възраст са задължени да носят маски.

Всеки ученик, който показва дори леки симптоми на коронавирус, е задължен да си направи тест незабавно. Така на 23 август 17 500 души между 2 и 17 години са били тествани, защото са имали кашлица или лека температура. От тях 49 са били диагностицирани с коронавирус.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Select by : @mattberthou Photo : @scotlandtraveloholic Site : 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 Edinburgh

A post shared by Scotland 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 (@travel.in.scotland) on

Норвегия

Училищата в Норвегия бяха сред първите, които отвориха врати, след затварянето им през март.

През май те започнаха да класифицират училищата в зелена, жълта и червена светлина. Училищата, които са класифицирани в зелено, са отворени при нормални условия. Тези в червен цвят трябва да ограничат броя на учениците в един клас. В момента училищата са класифицирани в жълт цвят, които означава, че физическия контакт между учениците трябва да бъде ограничен и те трябва да спазват строга хигиена.

Отново на училище: Топ 10 на важните неща

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти